Selektor fudbalera Srbije

Stojković: Ostajemo vjerni svom stilu igre

 • Izvor: Agencije
 • 24.01.2023.13:14

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković izjavio je da će "orlovi" na meču protiv SAD-a ostati vjerni svom stilu igre, bez obzira na formaciju i imena fudbalera.

Utakmica je na programu 26. januara od četiri časa po našem vremenu.

"S obzirom da imam na raspolaganju dva klasična beka, Mijailovića i Petkovića, vjerovatno ćemo igrati sa četvoricom u posljednjoj liniji. To suštinski neće promijeniti naše opredjeljenje, jer želim kao i uvijek da mi budemo ekipa koja drži loptu i diktira ritam utakmice. Sistem je samo početna postavka igrača na terenu, mnogo je važnije kako interpretirate određene zahtjeve u igri i kako odrađujete postavljene zadatke", rekao je Stojković, prenosi zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Reprezentativci Srbije su se brzo adaptirali na vremensku razliku, a najavili su da su spremni za meč u Los Anđelesu.

"Utakmica jeste prijateljska, ali daleko od toga da je beznačajna. Važna je iz puno razloga. Kao prvo, da pokažemo dobar fudbal. Kao drugo, da pokušamo da pobijedimo. I kao treće, da ostavimo što bolji utisak u zemlji koja će 2026. godine biti domaćin Svjetskog prvenstva na kojem i Srbija želi da učestvuje. Momci su već na prvom treningu pokazali da su prebrodili džet-leg, djelovali su svježe i motivisano, nema razloga da tako ne bude i u četvrtak", rekao je selektor Srbije. 


(FOTO: Tanjug/AP) 

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Serija: Slatke muke

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.