Kup Republike Srpske

Sutjeska i Borac za rezultat i humano djelo

  • Izvor: ATV
  • 22.03.2023. 19:41

U redovima Banjalučana nekada je igralo više fudbalera iz Foče, među njima i sadašnji prvotimci Sutjeske Dejan Rašević i Nikola Mojović. Bivši trener Banjalučana Darko Vojvodić odnedavno je predsjednik kluba iz Foče, pa sve to, uz dobrotvornu misiju, ovom susretu prvoligaša Srpske i premijerligaša BiH daje poseban pečat.

"Oni su ovdje uvijek kod nas rado viđen gost, Borac je najveći klub i on zahtijeva i zaslužuje da se dočeka na najbolji mogući način, što ćemo mi i učiniti", kaže Darko Vojvodić, predsjednik FK Sutjeska.

"Borcu veliki respekt i poštovanje, međutim, mi se na našem terenu ne plašimo nikog, pa tako ni Borca", kaže Nikola Mojović, kapiten FK Sutjeska.

Igraće se za četvrtfinale Kupa Republike Srpske, ali i za poginule borce fočanskog naselja Prevrać. Njima u čast gradiće se veliki spomen-krst na brdu Dub iznad Foče, a doprinos će dati fudbaleri dva kluba.

"Sav prikupljeni novac će biti za krst na Dubu. Želio bih da pozovem sve navijače, ipak je to lijep gest za naš grad", kaže Zoran Obrenović, igrač FK Sutjeska.

"Ovo je samo jedan u nizu koraka koje će Fudbalski klub Sutjeska uraditi da se oduži lokalnoj zajednici za sve ono što joj ona pruža", kaže Vojvodić.

Pobjednika ovog meča, koji je trebalo da se igra jesenas, ali je odložen na molbu Banjalučana, u četvrtfinalu odavno već čeka Slavija iz Istočnog Sarajeva.