Piše Gazeta

UEFA bi mogla da izbaci Juventus iz svih evropskih takmičenja

 • Izvor: Telegraf.rs
 • 22.01.2023.12:51

Evropska fudbalska unija (UEFA) mogla bi da izbaci Juventus iz svih evropskih takmičenja zbog finansijskih prevara prilikom transfera igrača, prenosi italijanska "Gazeta delo Sport".

Italijanski sportski sud kaznio je prije dva dana Juventus sa oduzimanjem 15 bodova u Seriji A zbog finansijskih prevara prilikom transfera igrača od 2019. do 2021. godine.

U novembru prošle godine ostavke su zbog finansijskih prevara podnijeli tadašnji predsjednik kluba Andrea Anjeli, potpredsednik Pavel Nedved i još nekoliko njihovih najbližih saradnika. Italijanski sportski sud je suspendovao nekoliko bivših čelnika Juventusa.

Gazeta delo Sport podsjeća da su nekadašnji čelnici Juventusa koristili transfere fudbalera da bi vještački povećali bilans u poslovanju kluba.

Italijanski list navodi da UEFA prati razvoj situacije i ističe da bi "evropska kuća fudbala" mogla da izbaci torinski klub iz evropskih takmičenja.

- Kazna bi stupila na snagu u prvoj sezoni u kojoj Juventus izbori plasman u jedno od tri evropska takmičenja. To znači, da ukoliko na kraju ove sezone 'stara dama' ne izbori na tabeli plasman u Evropu, kazna će automatski biti prebačena na narednu sezonu - ističe italijanski listi.

Juventus se trenutno nalazi na 10. mjestu na tabeli sa 22 boda.

Tagovi:
 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija:Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.