Legendarni fudbaler

Uskoro suđenje zdravstvenim radnicima za smrt Maradone

  • Izvor: Agencije
  • 23.06.2022.12:21

Zdravstveni radnici, njih osmoro, izaći će pred sud u argentinskom gradu San Isidru zbog optužbi za sudjelovanje u ubistvu iz nehata Dijega Armanda Maradone koji je 25. novembra 2020. preminuo u 60. godini.

Sud je prihvatio optužnicu podignutu u aprilu ove godine protiv grupe medicinskih stručnjaka, koja ukazuje na nedostatke i nemar u zbrinjavanju jednog od najboljih fudbalera svih vremena. Između ostalih, na optuženičkoj klupi će se naći neurohirurg I porodični doktor, doktor iz klinike, psihijatar, psiholog I šef medicinskih sestara i bolničara.

Maradona je preminuo usljed prestanka rada srca, dok se oporavljao u svom domu na sjeveru Buenos Ajresa od neurohirurškog zahvata. Slavni Argentinac je patio od problema sa bubrezima i jetrom, srčanih i neuroloških tegoba i zavisnosti od alkohola i lekova.

Optuženici će se braniti sa slobode, a za stvari koje su im stavljene na teret sudija im može izreći zatvorsku kaznu u visini od osam do 25 godina.

Prema navodima tužilaštva, osobe zadužene za brigu o Maradoni su „protagonisti neviđene, potpuno manjkave i nepromišljene kućne njege“ i počinile su „niz improvizacija, loših odluka i propusta“.

Optuženi psiholog, doktor i medicinska sestra tokom saslušanja branili su svoje postupke za koje su tvrdili da su bili unutar djelokruga njihovog područja i kompetencija. Leopoldo Luke, Maradonin porodični doktor, izjavio je da se „ponosi sa svim što je uradio“, navodeći da je „pokušao da pomogne“ Maradoni.

Datum početka suđenja još nije određen.


Tagovi: