ATV

ФК Задругар

Хаос у Другој лиги Српске: Фудбалеру поломљена нога, судија није реаговао

  • Извор: АТВ
  • 23.09.2023. 19:11

Да спорт врло често није игра показује и хаос који се десило на утакмици ФК Задругар из Доњег Црњелова и Гласинац Соколац. Играчу Задругара поломљена је нога, а судијска реакција потпуно је изостала, тврде из овог клуба. На све то, када су му саиграчи притрчали да помогу добили су жуте картоне. У фудбалском клуба Задругар шокирани су свиме што се десило.

"На снимку се види какав је страшан ударац, ми нећемо рећи намјеран или ненамјеран, ми нисмо ту да судимо, али да се утакмица наставља даље и да на приговор наших играча и тренера који је ушао као родитељ да помогне дјечаку, су додијељена 3 жута картона. За овакав прелом, мора бити оштра реакција. Из тог разлога ми тражимо оштре реакције за судије", каже Мићо Живић, предсједник ФК Задругар из Доњег Црњелова.

"Свака утакмица, сваки играч може да буде онолико груб колико му судија дозволи. Из тог разлога, тај играч, колико год да је он крив, 10 пута је кривљи тај човјек који дијели правду. Ми смо у петом минуту утакмице знали гдје смо дошли", каже Зоран Симић, спортски директор ФК Задругар. 

Ради се о младом момку, примјерном и квалитетном играчу фудбалског клуба Задругар. Након прелома ноге услиједио је и низ других компликација. Због јаког унутрашњег крварења, неопходну операцију тренутно је немогуће обавити. Он се налази на болничком лијечењу у болници Кошево, а прогнозе ортопеда су да ће тек за двије године бити потпуно опорављен, када ће и моћи да се врати на терен. 

"Сви који се баве спортом, и ми и сви остали који имају дјецу, само нека се ставе у положај тих родитеља, како изгледа овакав један случај. Мислим да спортисти прави треба да скине капу и ако је бољи од њега, прошао је, обишао, да га пусти и да му честита", каже Светозар Љубојевић, потпредсједник ФК Задругар. 

Фудбалски клуб Задругар из Доњег Црњелова поднио је пријаву Фудбалском савезу Републике Српске против службених лица која су била присутна на спорној утакмици. Поручују да, уколико се фудбал настави играти на начин попут овог, спремни су да иступе из лиге и прекину сезону. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: