Тема дана

Зељковић за АТВ: ФСС донира милион марака за изградњу терена, имам подршку за нови мандат

  • Извор: АТВ
  • 19.02.2024. 20:36

Вицо Зељковић, предсједник фудбалског савеза Републике Српске и ФС БиХ, био је гост "Теме дана" наше телевизије.

Том приликом дотакао се бројних тема везаних за овдашњи фудбал, а ексклузивно је открио да у Фудбалски савез Републике Српске стиже велика финансијска подршка од Фудбалског савеза Републике Србије за изградњу нових терена са вјештачком подлогом.

"Желим јавно да се захвалим Фудбалском савезу Србије и његовом потпредсједнику господину Браниславу Недимовићу, који је истински фудбалски радник и који је исказао велику емоцију према Републици Српској и фудбалу овдје и који је ће, заједно са Савезом Србије, помоћи овај наш пројекат изградње вјештачких терена. Тако ће Фудбалски савез Србије у наредном периоду донирати Фудбалском савезу Републике Српске милион марака за помоћ изградње ових терена", открио је Зељковић који је, у своје лично, али и у име клубова из Републике Српске упутио велику захвалност Браниславу Недимовићу и комплетном руководству Фудбалског савеза Србије.

Фудбалски савез Републике Српске започео је велики пројекат, развоја инфраструктуре у девет локалних заједница. Терени са вјештачком подлогом се увелико граде, а неколицина је и приведена крају. Зељковић је упутио и захвалност надлежним институцијама Републике Српске, а посебно Милораду Додику, предсједнику Републике Српске.

"Двадесет година се малтене није ништа урадило на развоју инфраструктуре, а ми смо, у протеклих четири-пет година полако почели да улазимо у проблематику инфраструктуре и да их рјешавамо у сарадњи са надлежним институцијама Републике Српске. Имамо велику подршку, Милорада Додика, предсједника Републике Српске, који је човјек спорта и разумије потребе спорта, и то не само фудбала, него свих грана спорта. Многе ствари без помоћи надлежних институција није могуће урадити", рекао је Зељковић.

За Видовдан, 28. јуна, заказана је и изборна скупштина Фудбалског савеза Републике Српске. Зељковић каже да је добио подршку свих седам Подручних савеза за свој други мандат на предсједничкој функцији.

"Свих седам Подручних савеза је сагласно да ми да подршку за нови предсједнички мандат. Овим путем желим да им се захвалим на томе. Са једне стране, то ми представља задовољство и доказ да сам, са својим сарадницима, урадио неке добре ствари, али је уједно одговорност и обавеза да наставимо са још бољим радом. Циљ свих нас је да фудбал у Републици Српској, на свим нивоима, учинимо бољим", порука је Вице Зељковића који улази и у трку за нови предсједнички мандат у Н/ФС БиХ.

Осврнуо се у "Теми дана" и на изградњу терена са хибридном подлогом који су, како каже, подигли квалитет фудбала у Премијер лиги БиХ. Наредни велики пројекат је увођење ВАР технологије.

"Све процедуре за увођење ВАР технологије су приведене крају и могу да кажем да ће се ВАР технологија користити на премијерлигашким теренима већ с првим колом наредне сезоне. То је још једно од обећања које ћемо испунити у овом мандату", рекао је Зељковић који је увјерен да ће ВАР технологија на премијерлигашким теренима умногоме смањити притисак којим су изложени арбитри од дијела јавности.

На помен премијерлигашког друштва открио је још једну новину која би могла да заживи, а за сада је, каже Зељковић, тек идеја о којој се треба повести прича.

"Оно о чему ћемо разговарати и о чему ћемо повести спортску расправу је да Премијерлигу БиХ са садашњих 12 смањимо на 10 клубова. Сматрам да би се тако додатно подигао квалитет такмичења у сваком смислу. Ипак, то је за сада идеја о којој ћемо разговарати са свима којих се та одлука тиче", рекао је Зељковић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: