Svjetsko prvenstvo u fudbalu

BHT1 emituje utakmice 15 minuta kasnije, gledaoci ogorčeni: "Finale u februaru"

 • Izvor: ATV
 • 04.12.2022.21:46

Svjetsko prvenstvo u Kataru u BiH, od javnih servisa, prenosi samo BHT1. I dok ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijeti s nestrpljenjem iščekuju svaku sljedeću utakmicu ovaj javni servis odlučio je da utakmice emituje po svom planu i rasporedu.

Naime, BHT1 odlučio je da prenose koje su prepustili platformi MY TV emituje na svom kanalu s 15 minuta zakašnjenja.

Tako je juče sa 15 minuta zakašnjenja emitovana utakmica između Holandije i SAD, a onda i večerašnji meč između Engleske i Senegala.

Odluka BHT1 izazvala je lavinu komentara na mrežama što je sasvim logično i opravdano ako se u obzir uzme činjenica da građani BiH plaćaju pretplatu od koje se najveći dio izdvaja za finansiranje upravo BHT1.

"Za ove što prate preko BHT1, Amerika će smanjit negdje oko 17.45", "Na BHT1 još se grupe igraju", "Čuj finale SP-a na BHT će biti u februaru", "E jel' realno da BHT1 pušta snimak utakmice koja je u toku?", "Očajan potez BHT1, ogročen sam", neki su od komentara na društvenim mrežama.

Podsjećamo, uoči Mundijala u Kataru BHT1 je obavijestio gledaoce da uopšte neće prenositi sve utakmice ovog krunskog fudbalskog takmičenja.

Tagovi:
 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Serija: Slatke muke

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.