Katar 2022

Igra golova presudila ko nastavlja dalje: Meksiko poražen uprkos rezultatskoj pobjedi

  • Izvor: ATV
  • 30.11.2022.22:07

Meksiko je pobijedio Saudijsku Arabiju sa 2:1, ali nedovoljno za prolazak dalje jer je Poljska poražena sa 2:0 od Argentine.

Gupa C je za sada imala najzanimljiviji rasplet. Osim Argentine koja je bila na vrhu i Saudijske Arabije koja je bila na dnu, sve se vrtilo oko druge pozicije za koju su se borili Meksiko i Poljska.

Dva tima na tabeli koji su u potpunosti bili izjednačeni borili su se i za pobjedu, kao i za broj postignutih golova. Meksiku su bila potreba tri gola razlike da prođe, ali uprkos velikom pritisku nisu uspjeli doći do sudbonosnog gola koji bi ih odveo u nokaut fazu. Zauzvrat zbog visoke linije, Meksiko je primio gol u 96. minutu i time ostali bez kvalifikacija.

Da je rezultat ostao 2:0, Meksiko opet ne bi prošao zbog sedam žutih kartona koje su dobili, za razliku od Poljaka koji su imali pet.

Meksiko je u meč sa Saudijskom Arabijom ušao sa ciljem da pobijedi, što pokazuje i statistika slična kao na meču Argentine i Poljske.

Meksikanci su imali 61 odsto posjed lopte, a šutali su 26 puta, od čega 10 u okvir gola. Za razliku od Saudijske Arabije koja je šutirala 10 puta, a tek dva puta u okvir gola.

Martin je početkom drugog poluvremena donio prednost Meksiku, a pet minuta poslije Čavez je povećao na 2:0. Tada je krenuo veliki pritisak da se postigne i treći gol, ali sve se završilo tako što su Saudijci u brzoj kontri srušili sve snove Meksika i postigli utješni gol na meču, a Meksiko doživio poraz uprkos pobjedi.

Ono što je bilo zanimljivo za sve koji su pratili mečeve, je da su svi Poljaci na stadionu pratili šta se dešava na utakmici Meksika, dok su Meksikanci pratili šta se dešava na utakmici Poljske. Poljaci su navijali za Saudijce, a Meksikanci za Argentince. Pored poraza od Argentine Poljaci su ipak proslavili na kraju.

(Foto: Tanjug-AP/Julio Cortez)