Kapiten fudbalera Srbije

Tadić: Imamo sve u svojim rukama, do nas je

  • Извор: РТС
  • 29.11.2022. 16:40

Kapiten fudbalera Srbije Dušan Tadić ističe da bi i prije dvije godine sa obje ruke prihvatio situaciju da Srbiju pobjeda nad Švajcarskom vodi u narednu fazu Svjetskog prvenstva u Kataru.

Fudbaleri Srbije poslije poraza od Brazila (2:0) i remija protiv Kameruna (3:3) u petak od 20 sati protiv Švajcaraca odlučuju o prolasku u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Dušan Tadić je na konferenciji za medije istakao da je pritisak veliki, ali da reprezentativci Srbije treba da se fokusiraju na fudbal.

"Bio je veliki pritisak prije četiri godine, samo je potrebno da se fokusiramo na fudbal. Ko bude bolji neka ide dalje. Svaki dan imamo pritisak, navikli smo na njega u klubovima", rekao je Tadić.

Podsjetio je na sličnu situaciju iz kvalifikacija kada su uoči Lisabona "neplanski remizirali" sa Irskom i potom morali da pobjede u Portugalu i uspjeli.

Sergej Milinković-Savić je rekao da je situacija sa njegovim zglobom mnogo bolja, da će biti spreman za Švajcarce i obećao da će navijači vidjeti njegovo najbolje izdanje.

"Moramo maksimalno da uđemo, pobjedimo i ne smijemo da gledamo unazad. Daćemo sve od sebe da savladamo Švajcarsku", istakao je Sergej.

Tadić je dodao da je realan rezultat protiv Kameruna bio 4:2 ili 5:3 i priznao da je ekipi laknulo kada je Brazil pobijedio Švajcarce.

"Naravno da nam je to popravilo utisak zato što imamo sve u svojim rukama, do nas je. Potrebna  nam je pobjeda u posljednjem kolu i zadovoljni smo zbog toga", rekao je Tadić, uz konstataciju da kada je njegova forma u pitanju uvijek može bolje.

Zajednički su konstatovali da će veoma bitan faktor protiv Švajcarske biti i sreća.

"Nadamo se da će sreća ovaj put biti uz nas", poručili su Milinković-Savić i Tadić i javno demantovali priče o lošoj atmosferi, koja je, kako navode, nikad bolja.

"Da mi je neko prije dvije godine ponudio ovakvu situaciju, da nas pobjeda protiv Švajcarske vodi u drugi krug, prihvatio bih sa obje ruke", naglasio je Tadić.