Najbolji strijelac Srbije

Mitrović: Najdraži golovi protiv Hrvatske i Irske

  • Izvor: Kurir
  • 08.10.2021.16:36

Aleksandar Mitrović golgeter Srbije već godinama najbolje partije pruža u najdražem dresu.

Maltene nema utakmice na kojoj ne postigne barem gol za "Orlove" i nacionalni tim prosto ne može bez njega da se zamisli.

Postao je najbolji strijelac u istoriji reprezentacije, a pred mečeve sa Luksemburgom i Azerbejdžanom pričao je o tome.

Iako ima tek 27 godina on je ubjedljivo najbolji strijelac koga je nacionalni tim ikada imao, a kada je rekord oborio bio je to nevjerovatan događaj za njega.

"Bio sam veoma ponosan, to je bila velika stvar za mene i moju porodicu. Rekord je stajao od 1956. godinbe i bio je nevjerovatan osjećaj oboriti ga, jedan od najvećih momenata moje karijere. Razmišljao sam o obaranju rekorda otkako sam počeo da igra za reprezentaciju. Neka velika imena nisu to uspela da urade, ali ja sam uvijek vjerovao u sebe i vrijedno sam radio da do toga dođe", rekao je on.

Mitrović je otkrio koji mu je gol najdraži, od 43 koliko je postigao.

"Volim ih sve, svaki gol je poseban na svoj način, Ako bih morao da biram, odabrao bih moj prvi pogodak, protiv Hrvatske i gol protiv Irske", istakao je Mitrogol.

Mitrović je objasnio da nije sve u brojkama.

Fudbal je strast više nego bilo šta drugo. Nisam opsednut brojkama. Uvek je dobro imati lepe brojke, ali ja igram jer volim fudbal. To je ono što me tera da radim i da dajem sve od sebe. Kad to osetim, povući ću se", otkrio je on.

Sa sedam golova prvi je strelac evropskih kvalifikacija zajedno sa Memfisom Depajom, a recept za uspeh u nacionalnom timu ne postoji.

"Moja tajna? Nema je. Sve je do velikog rada i predanosti. Pun sam samopouzdanja i imam neke sjajne igrače oko sebe. Srećan sam što igram sa neki igračima koji vole da asistiraju, više vole da pošalju završni pas nego da postignu gol. Kada imate Dušana Tadića, Filipa Kostića, Nemanju Radonjića i Sergeja Milinković-Saviča oko sebe znate da ćete imati šanse kada izađete na teren. Na meni je samo da ostanem fokusiran i da ih pretvorim u golove", istakao je Mitrović.