ATV

Кик-бокс клуб

Арес Џим расадник талената

  • Извор: АТВ
  • 07.11.2023. 19:12

Такмичари бањалучког Арес Џима, Давид Јовичић и Стефан Добријевић, важе за једне од највећих кик-бокс нада Републике Српске. Сљедећи подвиг је наступ у Карловцу на професионалној ревији 8. децембра, а припреме су, како кажу, захтјевне али са добром енергијом. Један другоме су највећа подршка и вјетар у леђа.

"Припреме теку сјајно, ми смо у такорећи пуном гасу цијеле године. Тренирамо у континуитету, нисмо никако правили паузу. Ту смо сваки дан заједно, као браћа смо и самим тим утичемо један на другог. Цијели дан смо заједно, тренирамо заједно и подршка смо један другоме", каже Јовичић.

"Увијек један другога гурамо напријед, радимо заједно и комбинације и спаринге и помажемо један другоме како у рингу, тако и ван ринга", потврђује Добријевић.

Поносан је на све што су он и Давид постигли, истиче Добријевић.

"Освојили смо Републичко такмичење у дисциплини лоњ кицк. Ја сам наступао за сениоре иако сам у том тренутку био малољетан и требао наступати за јуниоре. Побиједио сам са два прекида, након тога сам освојио Балканско првенство побједивши хрватског репрезентативца из Шкорпион тима, прекидом у другој рунди. Сада се спремамо за наредна такмичења односно професионалне мечеве", каже Стефан.

Да су на добром путу, потврђује и тренер Денис Марјановић. Као неко са великом каријером иза себе, свим силама се труди да стечено знање пренесе на младе такмичаре.

"Овдје нам је база у Арес Џиму с тим што понекад одемо да промијенимо спаринг партнере у неке друге градове, а и код нас долазе други спаринг партнери. Имамо једну мрежу спортских пријатељстава која надограђујемо кроз заједничко усавршавање иако су момци из других клубова. Некада знамо направити сарадњу у смислу заједничког побољшања квалитета. Они тренирају овдје, имају комбинацију тренинга кондиционих и техничких, те тренинга снаге и веома добро то раде. Код нас је атмосфера увијек добра на тренингу, момци добро одраде тренинг, а послије се друже. Што је најважније, трајемо, показујемо резултате и мислим да њихово вријеме тек долази", истиче Марјановић.

Пресудна ствар у мечевима су кондиција и срце, а засигурно тога не мањка у Аресу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: