Amir Kan

Bivšem bokserskom prvaku uperili pištolj u glavu i ukrali mu sat vrijedan 87.000 evra

 • Izvor: klix.ba
 • 19.04.2022.17:55

Bivši bokserski svjetski prvak u poluteškoj kategoriji Amir Kan (34) objavio je da je opljačkan nakon što su maksirani razbojnici uperili pištolj u njega i ukrali mu sat vrijedan 87.000 evra.

Pljačka se desila na ulici u istočnom Londonu, a Kan se nedugo zatim oglasio putem društvenih mreža i objasnio je šta se desilo.

"Prelazio sam cestu sa suprugom, srećom pa je ona bila nekoliko koraka iza mene. Dva muškarca su pritrčali, uperili mi pištolj u glavu i tražili sat. Važno je da smo oboje nepovrijeđeni", napisao je Khan.

Njegova supruga kasnije je na Instagramu podijelila objavu na kojoj je prikazan ukradeni sat Franck Muller, za koji se navodi da vrijedi 72.000 funti (87.000 evra).

Zanimljivo, Kan je noć prije pljačke fotografisan kako nosi skupocjeni sat na dobrotvornoj priredbi u hotelu Grosvenor House, a pretpostavlja se da su lopovi sve precizno isplanirali, s obzirom da je nakon toga bio u kupovini i na večeri sa suprugom.

Kan, koji je osvojio olimpijsko srebro sa 17 godina i postao WBA svjetski prvak sa samo 22 godine, vratio se u ring u februarru protiv britanskog veterana Kela Bruka. Slavio je prekidom u šestoj rundi, a to je bila njegova prva borba nakon gotovo tri godine pauze.

Tagovi:
 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Priča se

  Emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:30 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:15 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 23:00 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 23:10 Serija: Red Rock (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.