ATV

Odbojkašice

Bošković optimistična: Znamo da možemo da odemo na Olimpijske igre

  • Izvor: RTS
  • 14.09.2023. 23:00

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nije imala vremena za odmor nakon finala Еvropskog prvenstva i srebra osvojenog u Briselu.

Квалификациони турнир за Олимпијске игре одржава се од 16. до 24. септембра у кинеском Нингбу гдје ће за ривала имати чак седам репрезентација.

Наш тим, предвођен селектором Ђованијем Гвидетијем, припрема се у Шенжену, одакле је за РТС причала најбоља одбојкашица екипе Тијана Бошковић.

- Ово је треће такмичење овог љета. Уједно најважније. Морам признати да није лако. Покушавамо да заборавимо Првенство Европе, финале које смо играле прије само девет дана. Потребно је да се фокусирамо на наредне утакмице.

Тијана је свјесна тежине турнира, али чврсто вјерује да тим има снаге да се избори са свим изазовима.

- Није лак турнир, за мање од десет дана одиграћемо седам утакмица. Посљедње три ће бити теже са највећим ривалима. Надамо се да ћемо прва четири сусрета искористити да се спремимо за поменуте дуеле. Надам се да ћемо на овом турниру обезбиједити мјесто у авиону за Париз. Знамо да то можемо! Чврсто вјерујемо да ћемо успјети да се квалификујемо. То би нам много значило за сљедећу годину, јер ако то не урадимо сада у 2023. би било мало теже у Лиги нација у односу на ранг листу ФИВБ - рекла је Тијана Бошковић.

Осим нашег, одржавају се још два турнира, а пласман у Париз обезбиједиће само прве двије екипе са сваког.

Још једна позитивна ствар је то што се тиму придружила и искусна Маја Огњеновић, што ће сигурно значити екипи.

Pratite nas i putem Vibera