Амела Омановић

Дјевојка из БиХ освојила злато на свјетски познатом такмичењу у бодибилдингу

  • Извор: АТВ
  • 18.10.2023. 09:59

Амела Омановић, остварила је историјски резултат за БиХ, када је у питању бодибилдинг.

Познато је да у БиХ али и региону, нема много дјевојака које су се одлучиле за бављењем бодибилдингом, па је Амелин успјех утолико већи јер практично сама гура камен узбрдо слиједећи своје снове.

Наиме, она је на интернационалном такмичењу под називом "Arnold Classic Europe Festival" које се од 13. до 15. октобра оджало у Мадриду, освојила златну медаљу.

Омановић се такмичила у категорији "Bikini fitness beginner up to 164cm".

Међу 15 најбољих дјевојака у свијету, она се окитила златом и попела на трон. Пут до трона, пун је труда и одрицања.

"Припреме су трајале годину дана али од мог задњег такмичења у октобру, сам знала да ћу изаци ове године тако да сам фокус ставила задњих пола године усмјерила само ка томе", прича Омановић.


За бодибилдерку из БиХ, ово су треће припреме и трећа бина, али први пут излази на, како каже, интернационално такмичење.

"Слиједи кратак предах од припрема, довољно да се батерије напуне за наредну сезону. Имам у плану велика такмичења сљедеће године, за која се полако договарамо већ сад. Иза себе имам одличан тим тренера, који су задужени за сву организацију у будуће планове, на мени је само да радим и покажем свој потенцијал, труд и дисциплину", истиче она.

Поред Арнолда, злато је освојила и на "Jagodina Openu", а у категорија "Bikini fitness +165cm".


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: