Boks

Godina za pamćenje Sare Ćirković

 • Извор: АТВ
 • 14.12.2022. 20:21

Trening po trening, meč po meč, sve do titule omladinskog šampiona planete. Put je to Sare Ćirković, koja je, nakon evropskog, u Alikanteu, zakoračila i na svjetski bokerski tron, uz hvalospjeve na račun svog lepršavog stila u ringu. Najbolju godinu u svojoj karijeri, okončaće bez poraza, a u 20 borbi izgubila je samo jednu rundu.

"Veoma sam ponosna i ispunjena zbog svih rezultata. Osvojila sam Evropsko prvenstvo i proglašena sam za najbolju bokserku, a nakon toga sam osvojila i Svjetsko prvenstvo što je veliki uspjeh", kaže Sara Ćirković

Sara je, zajedno sa svojim trenerom Mirkom Ždralom, spremna za narednu stepenicu u svojoj karijeri-iz omladinskih kreće u seniorske vode, a glavni cilj je plasman na Olimpijske igre.

"Svakako da će biti teže nego u omladinskom boksu, ali ja sam već radila sa seniorkama, sparingovala sam sa njima, tako da neće biti problema" kaže Sara.

"Od kako je Sara krenula da trenira, njen i moj cilja kao trenera je plasman na Olimpijske igre. Sara u narednom periodu nema opterećenje rezultata u seniorskom boksu. Ipak, Sara je već stekla iskustva na kampovima, na kojima je sparingovala sa svjetskim i olimpijskim šampionkama, tako da vjerujem da već naredne godine može da napravi mnogo" , kaže Mirko Ždralo, trener Sare Ćirković

Mirko otkriva i anegdotu iz Alikantea koja slikovito dočarava bokserski talenat Sare Ćirković

"Dopustio sam joj slobodu koja se na kraju ispostavila kao nešto dobro. Na Svjetskom prvenstvu se dešavalo da reprezentativke drugih zemalja dolaze da gledaju Saru i njen stil boksa koji je već postao prepoznatljiv", priča Ždralo.

Saru i Mirka ugostio je i Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, koji je istakao da su sportisti njeni najbolji ambasadori, te da će svi oni, koji poput Sare nižu odlične rezultate, i dalje imati punu podršku nadležnih institucija Srpske.

Тагови:
 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

  'Чаролије Републике Српске (Р)

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.