Odluka Vlade Srbije

Ivani Vuleti i njenom treneru po 30.000 evra za zlatnu medalju

 • Извор: СРНА
 • 22.08.2023. 16:49

Vlada Srbije donijela je danas rješenje kojim se srpskoj atletičarki Ivani Vuleti i njenom treneru Goranu Obradoviću dodjeljuje po 30.000 evra za osvojenu zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u atletici u Budimpešti u disciplini skok udalj.

Donošenje ovog rješenja je od veoma važnog interesa za razvoj i afirmaciju sporta, za što bolju motivaciju i pripremu sportista za postizanje još boljih rezultata koji će doprinijeti afirmaciji Srbije, pa je samim tim od velikog značaja i interesa za Srbiju, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Članovi Vlade usvojili su danas na sjednici i Uredbu o načinu, uslovima i postupku za privremeno priključenje na elektroenergetsku mrežu, gasnu mrežu i/ili mrežu daljinskog grijanja, vodovod i kanalizaciju nezakonito izgrađenih objekata, koja propisuje načine, uslove i postupke za to priključenje.

Ivana Vuleta svjetski šampion uz nacionalni rekord

Ivana Vuleta svjetski šampion uz nacionalni rekord

Uredbom je predviđeno da priključak za struju, vodu, kanalizaciju ili grijanje mogu da dobiju samo vlasnici kuća i stanova i članovi njihovih domaćinstava koji su izgradnjom, odnosno kupovinom, trajno rješavali svoje stambeno pitanje i koji u njima žive.

Ova mogućnost se ne odnosi na poslovne objekte, niti na investitore koji su nelegalno gradili i objekte nisu priključili na komunalnu infrastrukturu.

Građani koji žive u nelegalnim objektima moći će od 15. septembra da podnesu prijave za priključenje na struju, grijanje, vodu i kanalizaciju putem formulara koji će biti dostavljen opštinama.

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?