Selektor odbojkaša Srbije

Kolaković: Važno je kako ćemo igrati poslije grupe

  • Izvor: sportklub.rs
  • 17.11.2022.11:54

Odbojkaši Srbije u srijedu su saznali imena protivnika u grupi na narednom Evropskom prvenstvu, koje je na programu 2023. godine.

Bivši trostruki šampioni Starog kontinenta igraće u grupi A, protiv aktuelnog prvaka Evrope i svijeta, ujedno i domaćina, selekcije Italije, zatim Švajcarske, Njemačke, Belgije i Estonije. Iz grupe u osminu finala dalje idu četiri prvoplasirane selekcije.

"Voljom žrijeba došli smo u grupu u Italiji. Dobra je situacija što u razigravanju nećemo odmah ići na svjetskog prvaka. To je važno, jer se poslije grupne faze igra na ispadanje, od osmine finala. Bitno je kako će se igrati poslije grupe. Vidjećemo na koga ćemo ići, kakav će kostur biti“, rekao je Kolaković.

U osmini finala će selekcije iz grupe A igrati protiv reprezentacija iz grupe C, dok će se na drugoj strani kostura ukrstiti timovi iz grupa B i D.

To znači da će u drugoj rundi prvi rival Srbiji biti jedna od selekcija koje će igrati u Skoplju - Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Poljska, Holandija, Češka ili Danska.

Evropsko prvenstvo za odbojkaše na programu je od 28. avgusta do 16. septembra 2023.


(FOTO: OSSRB)