Tema dana

Krem evropskog džudo sporta u Istočnom Sarajevu: Dva spektakularna dana

 • Извор: АТВ
 • 23.05.2023. 21:28

Kako se dolazi do velikih uspjeha najbolje znaju braća Majdov, a Stefanove pohvale dovoljno govore o organizaciji Evropskog kupa u Istočnom Sarajevu.

Sam krem evropskog džudo sporta učestvovao je na takmičenju. Prisutni su imali priliku da vide vrhunske borbe na tatamiju, pa se cijela priča pokazala kao pun pogodak. 

"Mislim da smo stvarno svi bili svjedoci dva spektakularna dana. Džudo savez Republike Srpske je bio na nivou. Organizovali smo dobro Evropski kup za seniore“, rekao je član Upravnog odbora džudo saveza BiH Stefan Majdov.

Najviše razloga za zadovoljstvo u konkurenciji dama kada je džudo sport BiH u pitanju svih prethodnih godina daje Larisa Cerić. Kaže da je velika stvar što su najbolji takmičari imali priliku da se bore za medalje.

"Zaista sam oduševljena organizacijom. Džudo savezi BiH i Republike Srpske proglašeni su kao najbolji organizatori prošle godine. Očekivali smo organizaciju na vrhunskom nivou i tako je i bilo”, rekla je Cerićeva.

Domaći takmičari uspjeli su da ostvare zacrtane ciljeve. Vasilije Vujičić okitio se bronzanom medaljom u konkurenciji preko 100 kilograma, dok se u kategoriji do 90 kilograma Božidar Vučurević domogao zlata. Najsjajnije odličje pripalo je i Anđeli Samardžić u konkurenciji do 57 kilograma. 

Odnedavno prvi čovjek Saveza Ognjen Pavlović svoje prvo veliko takmičenje položio je sa najvišom ocjenom. Kaže da će džudo sport u BiH nastaviti da se kreće uzlaznom putanjom i narednih godina. 

Džudo savez BiH tako je ove godine otišao i korak dalje. Sjajna organizacija Evropskog juniorskog kupa u Laktašima prošle godine bila je samo uvod u ovogodišnji turnir. Pohvale stižu sa svih strana, a one su i najbolji dokaz da u budućnosti može da se radi i na još većim manifestacijama. 

 • 07:00 АТВ јутро

  АТВ јутро

 • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 10:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија

  ''''Серија