''Izbor sportiste godine''

Lana Pudar sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta BiH

 • Izvor: ATV
 • 09.12.2022.09:54

Lana Pudar proglašena je za najboljeg sportistu u 2022. godini na manifestaciji ''Izbor sportiste godine'' u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH koja je održana sinoć

Ispred Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine prisutnima se obratio Predsjednik OK BiH, Milanko Mučibabić koji je sublimirao dosadašnje događaje Olimpijskog komiteta BiH.

“Vrhunski sportisti su u organizaciji OK BiH učestvovali na 4 višesportska međunarodna takmičenja sa kojih su donijeli 9 medalja.  Bh. olimpijska porodica je uvjerena da bi rezultati vrhunskih bh. sportista bili znatno bolji kada bi se državne institucije nadležne za sport aktivnije uključile u rješavanje sistemskog finansiranja vrhunskog sporta u BiH. Ovo je prilika da se zahvalimo sportistima, trenerima, sportskim savezima, ljudima dobrog srca, i našim sponzorima. Hvala svima sa porukom Nastavićemo proaktivno djelovanje u ostvarivanju ciljeva, misije i vizije Olimpijskog pokreta BiH na opštu dobrobit bh. sporta”, izjavio je Mučibabić.

Lana Pudar nije bila u prilici lično preuzeti nagradu jer se nalazi na Svjetskom prvenstvu u Australiji, ali se obratila putem videa.

“Velika je čast i zadovoljstvo biti proglašen najboljim sportistom Bosne i Hercegovine u 2022. godini. To je san svakog sportiste. Hvala svima koji me podržavaju u ostvarenju mojih sportskih ciljeva, a posebnu zahvalnost dugujem svojoj porodici i prijateljima. Hvala vam!”, poručila je mlada Lana.

Iza Lane Pudar je godina za pamćenje. Seniorska prvakinja Evrope u discplini 200m delfin. Dvostruka prvakinja Mediteranskih igara u disciplini 100 i 200m delfin. Rekorderka Mediteranskih igara u disciplini 100m, dvostruka juniorska prvakinja i viceprvakinja Evrope. Najbolje rangirana juniorka Evrope i druga najbolje rangirana juniorka na Svijetu, te najmlađa osvajačica medalje na seniorskom prvenstvu Evrope.


Tagovi:
 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Dugo sam te čekao

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.