Члан Карате клуба Енергија

Лука Пејић се окитио бронзаном медаљом

 • Извор: АТВ
 • 09.12.2023. 18:47

Бронзана медаља са Свјетске лиге младих стиже у Бањалуку. Лука Пејић остварио је фантастичне резултате у Венецији, па је до постоља дошао у категорији до 68 килограма. Члан карате клуба Енергија истиче да овај пут није био нимало лак.

"Ово је до сада једна од најјачих и најбројнијих лига које су се одржале. Освојио сам бронзану медаљу у категорији јуниора до 68кг, гдје сам имао седам јаких мечева у конкуренцији од 96 такмичара. Имао сам шест побједа и један пораз у полуфиналу. Редом сам побјеђивао такмичаре из Италије, Хрватске, Украјине, затим опет такмичара из Италије, Шкотске, те у полуфиналу у задње двије секунде несретно изгубио од противника из Италије", каже Пејић.

Лука не крије да је задовољан резултатом. Марљивим радом и трудом квалификовао се за Европско првенство које ће у фебруару сљедеће године бити одржано у Грузији.

"За ово такмичење смо се спремали зато што је оно изборног карактера за Европско првенство. Квалификовао сам се освајањем бронзане медаље. Такмичење ће се одржати у фебруару мјесецу сљедеће године у Грузији. Спремаћемо се и за то такмичење и потрудићу се да остварим што бољи резултат. Након Европског првенства у Грузији полако се спремам за прелазак у сениорску категорију. Сљедеће године пуним 18 година и самим тим прелазим у старију категорију. Потрудићу се да овакве резултате поновим и у сениорској конкуренцији", поручује Пејић.

Лука Пејић у својој витрини успјеха има, између осталих, и титулу најуспјешнијег младог спортисте, као и титулу најбољег каратисте свијета у категорији до 61 килограма у јуниорској конкуренцији.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

  '‘Путуј, пробај, заволи (Р)