ATV

Srpski rukometaš

Mijajlo Marsenić za ATV: Trofej Evropske lige je kruna sezone, Srbija može puno na Evropskom prvenstvu

 • Izvor: ATV
 • 31.05.2023. 17:54

Prije šest godina osvojio je Ligu šampiona, a prije tri dana domogao se još jednog evropskog trofeja. Srpski rukometaš Mijajlo Marsenić, osvojio je EHF Evropsku ligu, a njegov Fikse Berlin u velikom finalu ovog takmičenja savladao je Granoljers. Na putu do titule, na završnom turniru u Flensburgu, pao je i Monpelje, a Marsenić za ATV iz Berlina zadovoljno sumira utiske.

"Napravili smo jedan odličan rezultat koji je veoma važan za naš klub. Igrali smo na ozbiljnom i visokom nivou tokom čitave sezone sem te prve utakmice četvrfinala sa Šafhaueznom. Izgubili smo četiri razlike, ali smo u revanšu uspjeli da se domognemo završnog turnira. Kaže, cijele sezone je sve išlo kako treba i smatram da smo zasluženo osvojili trofej. , kaže Marsenić.

U finalu prije finala, Fikse Berlin je odmjerio snage sa Monpeljeom.

"Mnogi su priželjkivali da finale bude sa Monpeljeom, ali se žrijeb poklopio tako da odmjerimo snage već u polufinalu. Znali smo da je Monepelje vrhunska ekipa koja igra veoma dobro tokom čitave sezone, te da moramo da damo sve od sebe kako bi izborili finale. Krenuli smo odlično od prve sekunde i ostvarili pobjedu vrijednu finala." kaže Marsenić

U velikom finalu, priča Marsenić, od samog početka smo nametnuli svoju igru na terenu.

„Nisam siguran da nam je bilo lakše u finalu. Granoljers je pokazao da se radi o veoma nezgodnoj ekipi koja je na putu do završnog turnira savladala Flensburg sa deset razlike u Flensburgu, a potom su u polufinalu bili bolji od Gepingena. Ipak, mi smo od samog početka „dali gas“ i nismo im dali šansu da ponove igru od ranije. Na kraju je do izražaja došao naš kvalitet i fizička pripremljenost i završilo se onako kako smo priželjkivali.“ priča Marsenić.

Kaže da mu je trofej Evropske lige podjednako drag kao onaj Lige šampiona osvojen sa Vardarom. Berlin mu je zadnjih godina druga kuće, pa ga raduje što je konačno dočekao da proslavi i prvi veliki uspjeh.

"Ovo je moja druga evropska titula, ali je podjednako draga kao ona iz Lige šampiona. U Berlinu sam pet godina i ovo mi je prva titula koju sam osvojio ovdje. Trebalo je vremena da se naporan rad isplati, a meni je svaki uspjeh sa klubom i reprezentacijom drag i nadam se da na ovome neću zaustaviti.“ kaže Marsenić.

Pun doprinos osvajanju Evropske lige dao je i Dejan Milosavljev sa kojim Mijajlo dijeli sportsko dobro i zlo u Berlinu, ali i reprezentaciji Srbije. Od „Orlova“ se, kaže, Marsenić može očekivati novi iskorak.

„U minule dvije godine i dolaskom selektora Tonija Đerone reprezentacija Srbije se digla i napravili smo iskorak. Smatram da imamo veliki potencijal koji ćemo tek pokazati. Na predstojećem Evropskom prvenstvu smo dobili veoma dobru grupu i sve tri reprezentacije, po mom mišljenju, možemo da pobijedimo.  Međutim, moramo dobro da se spremimo i da u svaku utakmicu uđemo sto odsto. Najvažnije je da svi budemo zdravi i onda možemo da očekujemo velike stvari na Evropskom prvenstvu“. kaže Marsenić.

Do kraja sezone, Mijajla sa klupskim saigračima čeka završnica Bundesliga. Fikse Berlina kaska četiri koraka za vodećim Kilom i dva za Magdeburgom.Marsenić kaže da su ih treće pozicije u ovom trenutku, koštala dva poraza ovog mjeseca, pa sada moraju, uz svoje pobjede, čekati i kiks vodećih kako bi se domogli bar mjesta koje vodi u Ligu šampiona.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Prevrtljivo srce (12+)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Putopisna avantura sa našim Robertom Dacešinom._x000D_

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.