ATV

Бразил

Објављени стравични детаљи смрти олимпијске шампионке

  • Извор: Агенције
  • 23.09.2023. 10:31

Свјетски спорт је у петак поподне сазнао страшну вијест - једна од најбољих бразилских одбојкашица свих времена Валевска Оливеира преминула је у 44. години. 

У први мах није било више детаља о смрти олимпијске шампионке из Пекинга 2008. године, али су медији у Бразилу сазнали шта се тачно десило - славна спортисткиња пала је са 17. спрата зграде у Сао Паулу.

Она је остала на мјесту мртва, а нема сумње да ће наредних дана из Бразила стизати и нове информације о смрти легендарне одбојкашице која је играла на мјесту средњег блокера и годинама била један од највећих ривала Србије.

У изузетно богатој каријери која је трајала чак 25 година Валевска Оливеира је освојила бројне трофеје на клупском и репрезентативном нивоу, а злато на Олимпијским играма највећи је међу њима.


"Алкохол је Зукану Хелезу изгледа помутио стање ума"

Највише је играла у клубовима изродног Бразила, док је у Европи провела седам сезона.

Наступала је три године за Перуђу, годину дана носила дрес Мурсије, а затим три сезоне играла у руском тиму Заречје.

Са репрезентацијом Бразила је поред олимпијског злата имала и бронзу осам година раније у Сиднеју, као и прегршт других медаља.

На Свјетском првеству 2006. била је сребрна, а на Свјетском купу освојила је три медаље - два сребра и бронзу.

Такође, ту је и низ одличја са Гран Пријева, Панамеричких игара и других такмичења националних тимова. Каријеру је завршила 2022. године.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: