Млада екипа

Одбојкашице Инове најпријатније изненађење у Премијер лиги БиХ

  • Извор: АТВ
  • 10.11.2023. 19:13

Одбојкашице Инове најпријатније су изненађење у новој сезони Премијер лиге БиХ. Повратак у друштво најбољих млада екипа Давора Џомбића крунисала је са три побједе у првих шест утакмица, а позиција у средини табеле показатељ је великог квалитета бањалучанки.

"За сваког противника се припремамо индивидуално, како статистички тако и праћењем осталих утакмица. Спремне и мотивисане улазимо у сваки меч и то је оно што нам даје снагу", рекла је Ана Сарић.  

"Ми смо млада екипа, међусобно се познајемо од малих ногу. Већина дјевојака игра заједно од пионира, има и нешто старијих, али је највећи дио тима на окупу од првих одбојкашких корака. Самим тим добро смо и уигране, дошао је тренутак да то покажемо у највишем рангу такмичења", каже Зара Рендић. 

Добра припрема је кључ свега кажу у Инови. Без обзира што већина противника има и већи буџет, више искуства играња у највишем рангу, бањалучки тим се труди да својим снагама, знањем и преданим радом остварује врхунске резултате. 

"Одбојкашки клуб Инова је развојни клуб Бањалуке. Ми енергију и квалитет црпимо из млађих категорија, што показујемо већ годинама у Републици Српској и БиХ. Ове дјевојке су наш понос, оне парирају најбољим екипама у шампионату", каже тренер Џомбић. 

Наредни изазов Инову очекује већ сутра када ће на свом терену дочекати Игман. 

"Екипа Игмана је сјајна. Нападачки, блокерски и серверски су веома снажни. Добра и искусна екипа нас чека, али сигурно им овдје неће бити лако и пружићемо им јак отпор", закључио је Џомбић. 

Дуел Игмана и Инове је окршај екипа које су на истом омјеру послије шест кола. Меч је на програму у дворани Центар од 16 часова.  

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: