Svjetsko prvenstvo

Odbojkašice Srbije lagano s Poljakinjama

  • Izvor: B92
  • 04.10.2022.22:30

Odbojkašice Srbije pobijedile su Poljsku sa 3-0 u setovima u prvom meču druge faze Svjetskog prvenstva.

Opet maksimalna pobjeda, a po setovima je bilo 26:24, 25:22 i 25:18, pa Srbija zasluženo dolazi do nove pobjede, šeste na ovom Svjetskom prvenstvu.

Za 75 minuta je Srbija uspela da ostvari šestu pobjedu na ovom šampionatu i da bez poraza nastavi takmičenje pošto je očekuju dueli sa Tajlanđankama, Dominikankama i Turkinjama.

Prvi set je bio nekako najnapetiji, ali smo i tada mogli da vidimo kvalitetnu igru Srbije koja je vidno kvalitetnija. Igralo se na razliku, uprkos činjenici da je Srbija imala prednost od 5 poena u nekoliko navrata, a poslije poena Bianke Buše bilo je 21:16.

Uspjele su Poljakinje da naprave seriju preko Ružanski, pa je Santareli zvao prvi tajm-aut, da bi pri rezultatu 23:22 i novog pada Srbije pozvao i drugi i potom njegove izabranice as servisom dobijaju prvi set sa 26:24.

Drugi set su počele identično, reklo bi se. Odmah lijepa prednost od nekoliko poena i lakše se diše, pa poslije smeča Tijane Bošković na semaforu stoji 13:7, ali je Srbija i to uspjela da iskomplikuje.

Poslije novog poena Tijane Bošković vodila je Srbija 22:17, ali je Poljska napravila seriju i kreirala novu dramu pa smo mogli da očekujemo nešto slično u prvom setu, ali je Srbija napravila korak u pravo vrijeme i sa 25:22 dobila drugi set.

Odatle više problema nije bilo. Ubjedljivo je Srbija dobila treći period igre i to poslije serije Poljakinja pa rezultatom 25:18 poslije malo više od sat vremena igre ostvaruje novi trijumf.

Tijana Bošković najefikasnija sa 14 poena, a Jovana Stevanović 11, Maja Aleksić 9, Bianka Buša 8, Sara Lozo 7, a Bojana Drča 3.

U redovima Poljske, 17 poena Rožanski, 14 je imala Stišjak, a 5 Agnješka Korneluk.

Tagovi: