Banjaluka

RK Borac organizovao protestnu šetnju: Ne damo naše!

  • Izvor: ATV
  • 23.01.2023.19:15

Pod parolom “Ne damo naše”, banjalučki sportisti I brojni građani prošetali su od Narodnog pozorište do Okružnog suada kako bi Rukometnom kklubu Borac pružili podršku u borni van terena koja za cilj ima da ostanu svoji na svome-u prostorijama u Srpskoj ulici.

"RK Borac je zajedno sa gradom kupio te prostorije, postojale original ugovoru. Dobili smo graađevinsku dozvolu i upotrebnu dozvolu nakon završenih radova i od 1986. imamo izvode kako se izdavao taj prostor", kaže Vladimir Branković.

Pravna borba RK Borac za prostorije u centru grada preselila se na ulice. Pod parolom “Ne damo naše” organizovali su mirnu protestnu šetnju sa ciljem da još jednom ukažu da je prostor u Srpskoj ulici njihovo vlasništvo.”

Na Trgu Krajine iz “Borčevog” tabora saopštili su deset zahtjeva koji se mahom svode na to da nadležene instutcije da tančine istraže sve i  da kako kažu zaustave nezakonito otimanje Borčeve imovine. Tik pred protest oglasio se  i Nebojša Torbica koji između ostalog, optužuje čelnike RK Borac za nečasne radnje.

“Nakon uknjižbe objekta, direktor RK Borac i predsjednik UO RK Borac Vladimir Branković i Igor Jovanović su na sastanku sa mnom rekli da ne spore da prostor treba da pripadne meni, ali da novac za to treba da dam njima", poručio je Nebojša Torbica.

Torbici na ove tvrdnje Branković odgovara.

"Danas sam pročitao da je g. Torbica rekao da sam ja kao Vladimir Branković tražio novac od njega da sve zataškam. Bože sačuvaj. Svi znaju ko je Vladimir Branković, kako živim i šta radim. Ja sam dijete Borca i Banjaluke, on je došao sa strane, on je meni u prisustvu svjedoka rekao da je spremio novac da potkupi sve sudije i činovnike koji budu radili na tome i da hoće napravi hotel, da hoće da napravi tu hotel ida radi na tome i da će biti uknjiženo na njega“, kaže Vladimir Branković,

Iako najavljen kao apolitičan skup, bez politčke samoreklame banjalučkog gradonačelnika ni ovaj put nije moglo. Pristigao je Draško Stanivuković da, kako kaže, ponudi svu pravnu pomoć, iako je minulih mjeseci prao ruke od problema. Za to vrijeme pravni tim RK Borac radi punom parom, pa Andrej Obradović najavljuje nove korake.

"Mi smo podnijeli disciplinsku prijavu protiv sudije koji je donio tu presudu. Pravna borba se nastavlja, a mi je vodimo od maja prošle godine. Mi smo do sada uradili preko 30 pravnih radnji. Predali smo i tužbu za poništenje tog ugovora. Očekujemo poziv svaki čas. Mislim da će tada sve biti razriješeno", kaže Andrej Obradović, advokat RK Borac.

Pred Okružni sud, za kraj šetnje, donesen je i pehar šampione Evrope kojim se diči Rukometni klub Borac. „Nisu ovo zimske gume, da ih tek tako kupi ko stigne“, poručili su čelnici klupskog rukovodstva odlučni da kako, kažu, sačuvaju svoje.

Tagovi: