Kraljice svjetske odbojke

Srbija dočekala zlatne odbojkašice, Santareli dao obećanje

  • Izvor: Agencije
  • 16.10.2022.21:16

Odbojkašicama Srbije, koje su osvojile Svjetsko prvenstvo, priređen je doček ispred skupštine Grada Beograda.

Srpske odbojkašice u subotu uveče pobijedile su Brazil 3-0, čime su odbranile svjetsku titulu osvojenu prije četiri godine u Japanu.

Izabranice Danijelea Santarelija su u Beograd sletjele oko podneva, da bi prijem bio organizovan u Hotelu M.

Od 20.00 časova na čuvenom balkonu nekoliko hiljada ljudi okupilo se da ih pozdravi.

Ovacijama su ispratili zlatne odbojkašice i čitav stručni štab, predvođen selektorom Italijanom Danijeleom Santarelijem, koji je dao obećanje da će sljedeći put naučiti srpski jezik.

"Svaki dan smo osjećale jaku podršku. Za nas je uvijek bila i biće velika čast da igramo za našu zemlju. Čvrsto vjerujem da se vidimo sledeće godine na istom mestu i istim povodom", rekla je MVP Svjetskog prvenstva Tijana Bošković.

"Dobro veče (na srpskom). Vratiću se sljedeće godine i tada ću da pričam srpski. Znao sam da je ovaj nacionalni tim nevjerovatan, da su djevojke nevjerovatne. Hvala mom stručnom štabu, koji je radio nevjerovatan posao. Stručni štab je zajedno sa mnom razmišljao o taktici, napravili smo fantastičnu sinergiju", rekao je Danijele Santareli, selektor.

"Dobro veče, Beograde, dobro veče svima. Hvala vam što ste došli večeras da sa nama proslavite svetsko zlato, drugo po redu. Hvala vam na podršci, navijanju, lepim porukama. Ovih 12 pobeda tu su zbog vas. Moram da pozdravim baku i deku koji su došli iz Užica da budu sa nama", rekla je Teodora Pušić, najbolji libero Svjetskog prvenstva.