Sin sedmostrukog šampiona

Šumaher ne ostaje u Formuli 1

  • Izvor: Agencije
  • 08.10.2022.16:20

Mik Šumaher, sin sedmostrukog šampiona Formule 1 Mihaela Šumahera, mogao bi da završi karijeru u “najbržem cirkusu na svijetu” i to nakon svega dvije sezone.

Mladi Šumaher je u ovoj godini uspio da dođe do prvi bodova u karijeri, ali generalno tokom nje je imao daleko više problema nego uspjeha i već u 23. godini razmišlja o prekidu karijere.

Njegovu sezonu obilježile su brojne greške koje su skupo koštale Has, koja je na saniranje štete na bolidu nemačkog vozača ukupno utrošila milione evra.

Mik je na treningu za Veliku nagradu Japana napravio veliki kiks, pošto su u krugu u kojem se vraćao u boks zakucao u ogradu i teško oštetio bolid. Tako je sin legendarnog vozača nastavio praksu iz prošle sezone, u kojoj je napravio najviše štete na bolidu od svih vozača.

Spisak havarija koje je Šumaherov bolid doživio je poduži. Prednje krilo mu je stradalo čak osam puta, devet puta prednje i zadnje vešanje, stradao je i mjenjač. Njegov tim je na saniranje štete koju je prouzrokovao potrošio sumu od 4.000.000 evra, a što je duplo više od štete koju je napravio njegov klupski kolega Nikita Mazepin. Čini se da je rukovodstvo Has-a prekipelo nakon velike greške Nemca u Japanu, a šef tima Ginter Šrajner nije mogao da oćuti na nju:

– Ovo mu je već treća teška nezgoda ove sezone- rekao je bijesni Štajner.

Šumaherove greške će i ove sezone Has koštati nekoliko miliona evra I sigurno će dobro razmisliti hoće li ga i naredne sezone zadržati u ekipi. Has za 2023. godinu već ima ugovor s Kevinom Magnusenom, dok je Šumaherovo mjesto u timu ozbiljno ugroženo. Kao potencijalna zamjena za Nijemca spominje se iskusni Danijel Rikardo, a razmatraju se i imena Nika Hulkemberga i Antonija Đovinacija.

Tagovi: