Београд

Свјетско првенство у одбојци: Гимназијалке из Градишке оставиле срце на терену за Републику Српску

 • Извор: Курир
 • 24.04.2024. 12:13

Београд је ових дана центар младости, полетности и будућности женске одбојке - одржава се Свјетско првенство у одбојци за средњошколце, гдје учествује чак 59 држава, 29 у женској конкуренцији, више од 1.000 одбојкаша и одбојкашица и њихових професора.

Француска, Чиле, Данска, Грчка, Србија... а међу њима су и средњошколке градишке Гимназије, из Републике Српске, које су добиле прилику да стекну искуство на међународном спортском митингу и избруше свој таленат који је више него видљив.

Бориле су се у групи Е, гдје су завршиле на трећем мјесту, изгубиле су од Данске 2:1, гдје су нијансе одлучивале, побиједили Чиле са 2:0, а од веома јаке Грчке, гдје се нису одступиле до самог краја, поражене су 2:0. Као трећепласирани играће разигравање од 17. до 23. мјеста.

Под тробојком Републике Српске наступају Андреа Рапић, Антонија Рапић, Мирна Кежић, Ивана Крунић, Дуња Добрић, Николина Чергић, Адријана Морина, Тара Куновац, Нина Ковачевић, Тамара Миленковић, Елена Пуцар, Анђела Вујић, под тренерском палицом Марком Зецом, а вођа пута је Никола Вукомановић.

"Своју шансу смо пропустили против Данске, али сам поносан на девојке које су гинуле на терену. Веома им значи ово такмичарско искуство у њиховом даљем развоју", рекао је Зец, који је поносан на игру својих дјевојчица.

Уз тим као велика подршка била је и Горица Билак Мацоња, спортски директор за школски спорт у Министарству Републике Српске, која је дјевојке здушно бодрила са трибина и била им велики мотиватор и подршка.

А кабинет предсједника Српске Милорада Додика обезбиједио им је предивну опрему која је плијенила пажњу свих. Гдје год да су се појавиле сви су жељели да се сликају са њима и да се мењају са њиховим дресовима. Цио тим је захвалан и градоначелнику Градишке Зорану Аџићу, који је финансирао трошкове смјештаја.

Иако су дошле из малих средина, оне су својим срцима показале да су велике и снажне, истрајне и непоколебљиве, али и поносне што представљају Републику Српску.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 08:30 Емисија: АТВ јутро

  Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

 • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

  Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

 • 11:00 Ловачки савети (Р)

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

  Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина