Proslavljena odbojkašica

Tijana Bošković "puni baterije" za nova iskušenja

 • Извор: АТВ
 • 30.05.2023. 19:19

Trenutke predaha nakon sportskih iskušenja provodi tamo gdje joj je najlepše. U svojoj rudnoj grudi. Tijana Bošković, najbolja odbojkašica planate, pristigla je iz Istanbula u Republiku Srpsku, željna odmora nakon naporne sezone. Sa svojim Ezadžibašijem stigla je nadomak ostvarenja cilja, ali su joj tittula šampiona Turska i ona evropska, izmakle na posljednjoj prepreci.

"Sigurno da to nije rezultat koji smo priželjkivali, iza nas je izuzetno duga i naporna sezona. Žao mi je što smo je završili porazom u finalu Lige šampiona. Trudili smo se tokom čitave sezone, naporno radili ali na kraju to nije bilo dovoljno" , priča Tijana.

Ipak, kako to u sportu biva, vremena za pogled u prošlost nema i valja se okrenuti svemu onome što dolazi. Tijana će kako kaže dobro da se odmori, a onda je čeka još jedno reprezentativno ljeto.

Početak godine obilježila je selektorska rokada na klupi Srbije. Đovani Gvideti naslijedio je Danijelea Santarelija, a potom je kao grom iz vedra neba odjeknula vijest da će dres Srbije ponovo obući i Maja Ognjenović. 

"Mislim da je to bio jedini ispravan izbor za nas u ovom trenutku. Nismo očekivali da će doći do promjene posebno nakon prošle godine i titula. Moramo da se adaptiramo i prilagodimo na novi sistem ali sigurna sam da će ta saradnja biti na obostrano zadovoljstvo. Novi selektor Gvideti je veliki stručnjak i sigurno da je kvalitet tu tako da se nadam da će biti sve kako treba. Mene raduje Majin povratak. Ona je stub reprezentcija neko ko je tu uz nas da pomogne svojim iskustvom i na terenu ili van njega ali će nam puno značiti . Već je sarađivala sa Gvidetijem dvije godine i prenijela nam je svoja iskustva i šta nas očekuje." kaže najbolja odbojkašica planete.

Propustiće Tijanu predstojeći turnir Lige nacija, ali će potpuno spremna i odmorna dočekati početak priprema za Evropsko prvenstvo. I naredne sezone, nosiće dres Ezadžibašija, sa kojim je nedavno produžila ugovor. Iz ekipa joj je otišla Maja Ognjenović, ali je pristgila Jovana Stevanović, pa će ovaj srpski odbojkaški tandem pokušati da u klupsku riznicu vrati željene trofeje. 

Тагови:
 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

  'Чаролије Републике Српске (Р)

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.