Poruka predsjedniku Upravnog odobora

Traje borba za promjene unutar klupskog rukovodstva BK Slavija

  • Izvor: ATV
  • 23.08.2022.19:47

Za trening se umjesto u svlačionici, pripremaju ispred zaključanih klupskih prostorija. Ipak, ni to boksere Slavije nije omelo da prionu na rad.

“Kako smo vidjeli stanje, šta se dešava, odlučili smo da budemo uz našeg trenera i individualno smo trenirali u Karanovcu, trudili se, borili se da što više ostanemo u formi, iako nam je sala zaključana. Nadamo se da ćemo uspjeti u ovome, da ćemo se opet vratiti u našu salu i nastaviti sa radom i takmičenjima, i sa uspjesima”, rekao je Miloš gajić, član BK Slavija.

A ispred klupskih prostorija i danas su se okupili zagovornici ideje promjena unutar Bokserskog kluba Slavija. Prstom upiru u glavne krivce za sve ono što je snašlo banjalučkog velikana.

“Na posljednjoj izbornoj, nelegalnoj skupštini koju je predvodio Živko Karalić, na prijedlog sekretara Vlade Majstorovića, postavljen je Zoran Milaković, višestruki prestupnik i nasilnik nad ženama, koji u Osnovom sudu u Banjaluci u martu pesnicom udario zaposlenicu RUGIPP-a Dijanu Glušić. Mislim da se protiv njega, dobilli smo informaciju da se protiv njega void krivični postupak. Smatram da takvom nasilniku u BK Slavija nije mjesto i smatram da djeca i uopšte uprava, zaslužuje novo rukovodstvo kluba. Pozivam republičku inspekciju, Ministarstvo sporta i sve ostale organe da uđu u BK Slaviju, da utvrde nepraviolnosti”, izjavio je Dalibor Petković, nekadašnji bokser Slavije.

"Ovi ljudi, a prvo predsjednik kluba, trebalo bi da se povuku. Ne vidim njegov interes u klubu, a samim tim što je nasilnik nije mu mjesto u ovakvom klubu. Takođe, i Vlado Majstorović, koji je, izgleda, njihov mentor koji im govori šta i kako radi, a očigledno je da ne rade dobro" , ističe nekadašnji trener Slavije, Vlado Railić.

Predsjedniku Upravnog odbora kluba, Zdravku Milakoviću, poslali su jasnu poruku. 

"Što se tiče samog predsjednika UO BK Slavija dovoljno govori o njemu što je udario ženu na radnom mjestu, a onda da bi "popravio" svoj rejting to je isto ponovio na sudu. Zar takav čovjek treba da bude na čelu jednog bokserskog kluba i da bude uzor ovoj djeci?", kaže bivši direktor Slavije, Duško Bjelinić.

"Ko je uopšte doveo na čelo jednog evropkog giganta kao što je Slavije jednog sumnjivog tipa koji tuče i šamara žene po Banjaluci? Nadam se da ćemo uspjeti u spasu našeg velikana.", kaže Igor Savičić, bivši bokser.

Pisanim putem oglasio se i i Mirko Jokić, nekada trenera, a danas predsjednik Nadzornog odbora Bokserskog kluba Slavija. U pismo dostavljenom ATV-u, Jokić piše da je sadašnje klupsko rukovodstvo mimo potrebne saglasnosti dovoljnog  broja delegata skupštine, mijenjalo statut i klupske pravilnike, te da je finansijsko poslovanje kluba sumnjivo.

“Napominjem, da sam kao član Nadzornog odbora, tražio da pregledam dokumentaciju, završni račun i da pregledamo poslovanje, što je po statutu i obaveza, ali mi to nije dozvoljeno. Takođe, nisam dobio odgovor ko je osoba koja kreira završni račun, bez popisa opreme, inventara, žiro računa koji ne funkcioniše već tri godine i bez validnih ugovora o sponzorstvu.”

Mirko Jokić je i 12.avgusta, pisanim putem, prvom čovjeku klupske skupštine, podnio zahtjev za sazivanje vanredne izborne skupštine. Do toga još uvijek nije došlo, ali su zato bokseri Slavije u međuvremenu dobili nekoliko, svojevrsnih prijetećih poruka, od sekretara Vlade Majstorovića. Oni poručuju - od svoje borbe odustati nećemo.


Tagovi: