U čast legendarnom profesoru

U Banjaluci rukometni kamp "Branko Janković"

 • Izvor: Srpskainfo.com
 • 02.03.2023.17:45

U Banjaluci će početkom avgusta biti organizovan rukometni kamp "Branko Janković".

Kamp je projekat Sportsko-rekreativnog udruženja “Branko Janković” koji će biti organizovan uz stručni nadzor i pomoć Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta, Univerziteta u Banjaluci.

Saradnja između navedenog Udruženja i Fakukteta definisana je Ugovorom o poslovno-tehničkoj saradnji koji su potpisali Dekan, prof. dr Borko Petrović ispred Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta, Univerziteta u Banjaluci i Stefan Janković ispred Udruženja.

Najveće ljubavi Branka Jankovića pored porodice bile su obrazovanje i sport (prvenstveno rukomet), a odatle se upravo rodila ideja da se pokojnom Profesoru Branku u čast organizuje rukometni kamp koji će nositi njegovo ime i održavaće se na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta, Univerziteta u Banjaluci čiji je on jedan od osnivača.

Branko Janković bio je predsjednik Stručnog rukometnog savjeta bivše Jugoslavije, jedan od osnivača u svijetu poznate banjalučke škole rukometa i tvorac plana i programa rada 22 jugoslovenske škole rukometa.

Na Rukometnom kampu “Branko Janković” rad će biti baziran na rukopisima pokojnog Profesora uz primjenu najsavremenije trenažne tehnologije koju posjeduje Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta, Univerziteta u Banjaluci.

Rukometni kamp “Branko Janković” predstavlja nastavak djela koje je Profesor sprovodio za vrijeme života, jer upravo on je posljednji organizovao škole rukometa i kampove u Banjaluci uz stručni nadzor nekada centra za edukaciju trenera – “Centar Za Sport”.

Tagovi:
 • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

  Novi format. Dobro poznato lice. Oči u oči. 'Imate riječ' sa Milijanom Kos srijedom u 20 časova.

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Red Rock' je irska kriminalistička serija u režiji Petera McKenna koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

 • 23:15 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.