Predstaviće se 1.600 sportista

U nedjelju Sajam sporta na Palama

 • Извор: Агенције
 • 23.05.2023. 13:35

Na Palama će u nedjelju, 28. maja, biti održan prvi Sajam sporta, na kojem će se predstaviti oko 1.600 sportista sa područja opštine, a cilj je usmjeravanje mladih na zdrav put, rekao je načelnik opštine Pale Boško Jugović.

"Želimo da ih promovišemo i da pokažemo da Pale imaju dobre kapacitete za razvoj sporta uz Sportsku dvoranu `Peki`, stadion Fudbalskog kluba `Romanije`, preko novih ulaganja u izgradnju pomoćnog terena za šta je planirano oko 1,5 miliona KM", rekao je Jugović na konferenciji za novinare i dodao da je ovaj sajam najbolji način da se zaokruži ciklus kada je riječ o sportu - od ulaganja, pa preko aktivizma klubova koje vode kvalitetni sportski radnici.

On je istakao da je želja da naprave jedinstvenu priču, ne samo u opštini Pale, nego u regionu, i naglasio da je proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić promoter Sajma sporta, čiji je cilj usmjeravanje omladine na zdrav put.

Prema njegovim riječima, ovo je način da se animiraju djeca od najmlađeg uzrasta da kroz sportske aktivnosti vode zdrav život i vrate se, prije svega, porodici, školi, učenju.

Jugović je rekao da se ovakva manifestacija prvi put održava na području grada Istočnog Sarajeva, Sarajevsko-romanijske regije, a možda i Republike Srpske u aktuelnom trenutku svih zbivanja kada je u pitanju rad sa djecom i omladinom.

"Dvije lokalne firme će sašiti trenerke za sve sportiste, koji će biti obučeni isto", dodao je Jugović.

Jugović je podsjetio da su u "Pekiju" na Palama pripreme vršile i odbojkaške reprezentacije Srbije, i muška, i ženska.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Stefan Stajčić rekao je da je ovo prvi ovakav događaj na području Sarajevsko-romanijske regije koji će okupiti 29 sportskih klubova registrovanih na području opštine Pale i više od 1.600 sportista.

Stajčić je naveo da će Sajam sporta početi u nedjelju u 11.00 časova u Sportskoj dvorani "Peki" sajamskim dijelom, gdje će svi sportski klubovi imati štandove i izložiti opremu, priznanja i pehare.

On je rekao da će promoter sajma, proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić održati dva predavanja za sportiste i sportske radnike, od kojih je prvo pedagoško i usmjereno na djecu, o značaju razvoja ličnosti kroz sport.

Stajčić je dodao da će se nakon predavanja svi klubovi predstaviti u dvorani "Peki" i demonstrirati svoje vještine, a nakon toga će biti organizovan defile sportista ulicama Pala.

Nakon povratka u dvoranu Grbić će održati duže predavanje i time se program Sajma završava.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Žarko Čović pozvao je nastavnike i učenike osnovnih škola da dođu na Sajam sporta.

Čović je istakao da će opština nastojati da ova manifestacije postane tradicionalna promocija sporta i sportskih vrijednosti.


Тагови:
 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

  'Чаролије Републике Српске (Р)

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.