Бивши ватерполо репрезентативац

Живко Гоцић за АТВ: Србија више не припада врху свјетског ватерпола

  • Извор: АТВ
  • 14.02.2024. 19:10

Ватерполо репрезентација Србије више није свјетска велесила. Оно чега су се сви прибојавали након силаска златне генерације са сцене добило је још једну потврду прво на Европском, а затим и на Свјетском првенству.

„Делфини“ нису у кругу тимова који се боре за медаљу, а својевремено капитен некада непобједиве репрезентације Живко Гоцић за АТВ каже да су тренутни резултати реалност српског ватерпола.   

- Ми нисмо више међу топ четири репрезентације свијета. То је нешто на чему треба да базира анализа и све остало. Очигледно да смо негдје направили пропуст и да тренутно нисмо на нивоу на којем смо некада били. То је реалност, с тиме треба да се боримо и да покушамо да сви заједно радимо на томе да се то промијени - поручио је Гоцић. 

Шеф струке ватерполиста Новог Београда каже да потенцијала и кандидата међу младим играчима има, али да је потребан системски рад од самог почетка. 

- Њихов рад у млађим категоријама треба надоградити кроз рад у клубовима и у "А" селекцији касније. Да ли је то довољно да се буде на висинама на којима смо били је незахвално питање и не знам одговор на то. У сваком случају, има квалитета и не бих ни отписивао никога, али треба засукати рукаве и кренути да се ради максимално - каже Гоцић. 

Да не буде све тако црно, Србија је изборила пласман на Олимпијске игре у Паризу. Нешто што се раније подразумијевало сада је остварено у минут до 12. Гоцић сматра да ће тешко бити времена за неке веће промјене у игри.

- Наравно да увијек има шансе и да се увијек треба надати да ће то бити боље, али да се направи нека промјена, мислим да нема простора и времена. У сваком случају, требамо сузбити редове у нашем ватерполу и кренути да радимо много озбиљније него што се радило до сада - закључио је Гоцић. 

Олимпијске игре у Паризу на програму су од 26. јула до 11. августа.

Србију очекује немогућа мисија у походу ка одбрани злата из Токија које из ове перспективе дјелује као давни сан. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: