Sportski direktor Igokee

Radivojević za ATV: Proširenje plej-ofa bi učinilo ligu zanimljivijom

  • Izvor: ATV
  • 18.08.2021.20:32

KK Igokea uputila je dopis rukovodstvu i članovima ABA lige sa inicijativom da se, na narednoj sjednici Skupštine lige, ponovo stavi na razmatranje promjena sistema takmičenja u nadolazećoj sezoni Regionalne lige.

U Igokei se, vođeni takmičarskim motivima, zalažu za ideju da u doigravanju ABA lige od naredne sezone učestvuje osam klubova umjesto dosadašnja četiri.

“Mi smo poslali dopis juče, ispred kluba, jer je na prošloj Skupštini bilo riječi o plej ofu sa osam ekipa. Nakon dugo vremena imamo takmičenje sa 14 ekipa i mislim, po meni, da plej of od četiri tima gubi smisao. I španska i turska liga igraju tako. Mislim da bi bilo veoma zanimljivo za cijelu ABA ligu, ali i za timove, da mogu da nađu neku svoju šansu i da jure to osmo mjesto. Uvijek se u vrhu ističu isti timovi, zašto i neki drugi klubovi ne bi imali priliku da odigraju još nekoliko jakih utakmica. Kada je veći broj timova gubi se neka razlika između njih. Tako da mislim da bi plej of sa osam timova donio mnogo više žara i borbe i ponavljam mnogo zanimljivijom bi ligu napravili”, istakao je Vuk Radivojević, sportski direktor Igokee.

Na ovu, ali i ostale teme koje se tiču regionalne košarke Andrej Knežević razgovarao je  u "Temi dana" upravo sa Vukom Radivojevićem.