Sportski direktor

Skandal u Ajaksu: Overmars slao fotografije polnog organa ženama

  • Izvor: novosti.rs
  • 08.02.2022.10:04

Mark Overmars (48) više nije sportski direktor Ajaksa. Iako je prije samo nekoliko dana čuveni Holanđanin produžio ugovor sa gigantom iz Amsterdama, podnio je neopozivu ostavku na funkciju na "Johan Krojf areni" zbog neprimjerene komunikacije sa koleginicama.

Ajaks je zvanično obavijestio javnost da je Overmars u razmjeni poruka sa ženama iz kluba prešao sve granice pristojnosti, a ubrzo se oglasio i sam Mark.

"Prošle nedjelje suočio sam se sa izvještajima o mom ponašanju i sa time kako su drugi reagovali na njega. Nažalost, nisam shvatao da sam prešao granicu, ali mi je to postalo jasno posljednjih dana. Kao rezultat toga, odjednom sam osjetio ogroman pritisak", rekao je Overmars.

Svjestan je bivši as Barselone, Arsenala i Ajaksa svog nedoličnog ponašanja koje ne priliči nikome, a kamoli rukovodećem čovjeku jednog od najvećih fudbalskih klubova svijeta.

"Za nekoga u mojoj poziciji, to je neprihvatljivo ponašanje, to uviđam tek sada. Ali kasno je. Ne vidim drugu opciju od ove da napustim Ajaks. Ovo ima veliki uticaj i na moju situaciju u privatnom životu. Zato molim sve da mene i moju porodicu puste na miru", dodao je Holanđanin, koji je u braku sa Šantal od 2013, sa kojom ima dva sina, Frenkija i Mika.

Sada su se u javnosti pojavili novi detalji i, kako stvari stoje, mogla bi da bude podnijeta tužba i da se sve ovo riješi sudskim putem. Posebno posle pisanja tamošnjih medija.

"Overmars je pojedinim koleginicama slao poruke sa pitanjem 'šta nose na sebi', a ponekad je išao još dalje, kao ovog puta. Poslao je sliku svog polnog organa. Ta žena nije bila prva, a ni poslednja koja je dobila tu fotografiju",  navodi se u tekstu holandskog portala "NRC".

Isti portal je otkrio još šokantnih detalja o Overmarsu, doskorašnjem direktoru fudbala "kopljanika". On je na toj funkciji bio od ljeta 2012. godine.

"Pisali smo o tome još u decembru, razgovarali smo sa 11 zaposlenih i bivših zaposlenih u Ajaksu koji žele da ostanu anonimni. Žene se plaše da izađu u javnost i da kažu nešto protiv najuspešnijeg sportskog kolektiva u Holandiji. Mi smo imali uvid u razgovore na 'WhatsApp' aplikaciji i videli smo poruke i fotografije koje imaju direktne konotacije sa seksualnim sugestijama. Čak i one žene koje su se žalile su ignorisane od strane ljudi u vrhu kluba",  piše u tekstu.

Zbog svega što se dogodilo se oglasio i generalni menadžer kluba, još jedan legendarni igrač, Edvin van der Sar.

"Bezbjedno radno okruženje je veoma važno za sve nas u Ajaksu. Obratićemo mnogo više pažnje na ovakve stvari u budućnost", poručio je bivši golman Ajaksa, Juventusa, Fulama i Mančester junajteda.


Tagovi: