Otac prvog reketa svijeta

Srđan Đoković: Novak vjerovatno neće igrati pod ovim ucjenama

  • Izvor: B92
  • 28.11.2021.12:26

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, dotakao se sve aktuelnijeg pitanja da li će prvi reket planete igrati na Australijan openu.

Direktor prvog Grend slema u sezoni Kreg Tili još jednom je u subotu poručio da će pravo igranja u Melburnu imati samo igrači vakcinisani protiv koronavirusa.

"Što se tiče vakcina i nevakcina, lično je pravo svakog od nas da li ćemo se vakcinisati ili ne. Niko nema pravo da nam ulazi u tu intimu, to je i ustavom zagarantovano. svako ima pravo da odlučuje o svom zdravlju. Da li je vakcinisan, to je njegovo ekskluzivno pravo. Da li će to objaviti, mislim da neće. Ni ja ne znam tu odluku, a u da je znam, ne bih je podijelio sa vama. On ima pravo da odluči kako želi", rekao je Srđan Đoković.

O Novakovoj odluci da igra u Australiji, rekao je:

"Bilo je neprijatno zbog saopštenja tih vlastodržaca u pokrajinama u Australiji, koji su dali sebi za pravo da prozivaju devetostrukog šampiona Austalije. Da li će se on tamo pojaviti, zavisi od njih kako će da se postave. On bi to želio svim srcem jer je sportista, a i mi bismo to voljeli. Pod ovim ucjenama i uslovima, vjerovatno neće. Ja to ne bih uradio. A on je moj sin, pa vi zaključite sami"

Dotakao se Srđan Đoković malo dublje priče o Australiji i vakcinaciji, kao i riječima direktora Australijan opena Krega Tilija da će učestvovati igrači vakcinisani samo priznatim vakcinama.

"Koja je to priznata vakcina, gospodine Kreg? Nije priznata ruska? Po našim kriterijumima su priznate samo kineska i ruska. Slobodarski svijet broji 90 odsto stanovništva na planeti. Za nas je to ruska i kineska. Priznajte i njih i vašu vakcinu, sa zadovoljstvom. Mislim da to nije u redu, jer rusku i kinesku ne priznajete".

Postoji i teoretska mogućnost boravka u karantinu.

"Može karantin, ali da 14 dana bude u hotelskoj sobi i da ne izađe ni u lobi hotela. Pa super su to smislili, neka igraju oni onda na turniru".

"I mi smo izmislili svijet, ne samo slobodarski svijet. Tu činjenicu moraju da prihvate i neprihvatanje ove ili one vakcine je smiješno, da ne kažem drugu riječ. Nikada nećemo da dijelimo vakcine ili narode odakle god ko dolazio. Mi smo dio svijeta i vakcine su dio svijeta odakle god da dolaze. Svi oni su napravili vakcine da pomognu ovom svijetu, ali ko ne prihvati da se vakciniše, to je njegovo lično pravo", podvukao je Srđan Đoković., prenosi B92.