Шпански тенисер

Алкарас: Губимо страхопоштовање према Ђоковићу

 • Извор: Б92
 • 06.03.2024. 18:44

Шпански тенисер Карлос Алкараз говорио је пред почетак турнира у Индијан Велсу о све већем пробоју млађе генерације у тениски врх.

Од некадашње велике тројке остао је само Новак Ђоковић који и у позним играчким годинама успева да им одолијева и буде први на АТП листи.

Ипак, Алкараз му је нанио пораз у финалу Вимблдона прошле године, а Јаник Синер ове у Мелбурну, па тако и други рекет свијета са сваком таквом победом каже и да "губи страхопоштовање према Новаку".

"Што се тиче младе генерације са Јаником Синером, Холгером Рунеом и са мном, већ смо га побјеђивали. Мислим да полако, на добар начин, губимо страхопоштовање и усуђујемо се да побиједимо њега у великим мечевима. Поправићемо се да то урадимо против њега неколико пута. Али све док Новак настави да игра на високом нивоу у овој форми, ствари ће постати веома компликоване и увијек ћемо га видјети као једног од најбољих", рекао је Алкараз који на Ђоковића може тек ако стигне у финале Индијан Велса.

Није увјерен да тај трио може да оствари оно што је пошло за руком њиховим претходницима.

"Мислим да ће нам бити веома компликовано да постигнемо нешто слично као Ђоковић, Надал и Федерер, ако не и немогуће. Можемо да имамо само добар ривалитет. Играћемо много турнира заједно, много ћемо играти једни против других и видјећемо докле ће ово ривалство ићи", додао је Алкарас.

Једно од питања је било и да ли му је Ђоковић открио како тако игра са 36 година.

"Не, јер сам сигуран да ми то неће рећи. Ми смо ривали, поштујемо једни друге и добро се слажемо, али има ствари које држимо за себе. Нашим противницима не можемо дати никакве савјете. Познато је да то има везе са исхраном и спавањем, а свакодневни рад је основни за то. Вјерујем да Новак све ово ради савршено - 24 сата дневно", закључио је Алкараз.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 19:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

  ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

 • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 21:30 Серија: Ко те шиша

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 22:05 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

  ''Серија: Ел Чапо (16+)