ATV

Teniser

Alkaraz na udaru kritika: "Tenis je sport, mučenje životinja nije"

  • Izvor: B92
  • 14.09.2023. 23:00

Karlos Alkaraz se nakon neuspješne odbrane titule u Njujorku gdje je u polufinalu US Opena eliminisan od Danila Medvedeva, a tron i prvo mjesto mu preuzeo Novak Đoković, vratio se u rodnu Španiju.

Тамо је покушао да се одмори и релаксира за наставак сезоне, али се нашао на удару жестоких критика.

Наиме, Алкараз је одлучио да посјети кориду у својој Мурсији гдје се одржавају борбе бикова и испоштује чувену шпанску традицију.

Он је у једном тренутку усликан и како одушевљено гледа шоу матадора, што је изазвало револт организације за заштиту животиња ПЕТА.

"Карлосе, борбе бикова су мучење, а не култура. Нема ништа забавно у томе што убадају и муче животиње – и већина младих људи у Шпанији не види борбе бикова као крвави спорт. Молимо те да не подржаваш више борбе бикова и апелујемо да више никада не идеш на ове борбе", стоји у саопштењу организације ПЕТА којој је претходних дана "дојављено" да је Карлос Алкараз био главно лице на трибинама и сигурно су многи дошли да виде и њега.

Корида је најпопуларнија у Шпанији, као и у још неколико земаља латинског подручја, а претходних година све више је на мети јавности, посебно бораца за права животиња.  

Pratite nas i putem Vibera