Stiv Forbs

Američki milijarder opleo po svojoj državi zbog Novaka

  • Izvor: Agencije
  • 17.08.2022.16:46

Urednik jednog od najpoznatijih svjetskih magazina je na strani srpskog igrača.

Novak Đoković još uvijek čeka odluku američkih vlasti povodom ulaska u zemlju i učešća na US openu. Možda mu u tome pomognu riječi jednog od najmoćnijih Amerikanaca.

Stiv Forbs, urednik čuvenog magazina “Forbs”, stao je na stranu srpskog igrača i podržao izjavu čuvenog tenisera Džona Mekinroa. On smatra da nema logike da Srbin ne dobije dozvolu za učešće na posljednjem grend slemu sezone.

– Mekinro je u pravu kada napada vlast koja brani čovjeku koji je osvojio 21 grend slem da igra na US openu samo zato što nije vakcinisan. To je primjer birokratskog sr**a”, napisao je Forbs na Tviteru.

Centar za zarazne bolesti (CDC) nedavno je uveo promjenu pravila za ulazak u zemlju i to bi moglo da pomogne srpskom igraču, ali je problem što još uvijek nije dobio nikakvu potvrdu da može da igra. I dalje se sve čeka. Francuski novinar je objavom obradovao navijače srpskog asa, piše Mondo.

Nema Srbin još mnogo vremena. US open počinje 29. avgusta i krajnji rok da dobije sva potrebna dokumenta i vizu za ulazak je 25. avgust. Četiri dana pred žrijeb za takmičenje. Što se Stiva Forbsa tiče, on je unuk osnivača čuvenog magazina, rođen je 1947. godine i na izborima 1996. i 2000. godine bio je među predsjedničkim kandidatima.


Tagovi: