ATV

Bivši teniser

Beker: Đoković je član moje porodice i vjerovatno najveći igrač svih vremena

 • Izvor: B92
 • 19.02.2023. 13:53

Bivši njemački teniski šampion Boris Beker zahvalio je danas svjetskom teniseru broj jedan Novaku Đokoviću na podršci koju mu je pružao dok je bio u zatvoru u Britaniji i istakao da je Srbin vjerovatno najveći igrač svih vremena.

Beker je na Berlinskom filmskom festivalu predstavio dokumentarni film o svojim sportskim uspjesima i turbulencijama izvan terena.

- Novak Đoković je postao član moje porodice. Imali smo godinama profesionalan odnos, a razišli smo se 2016 - rekao je Beker na konferenciji za novinare.

On je dodao da su njih dvojica ostali u bliskom kontaktu, naročito dok je Beker bio u zatvoru, kada je Đoković pružao podršku njemu i njegovoj porodici, prenio je AFP.

Beker je bio Đokovićev trener od 2014. do 2016. godine, a srpski as je u tom periodu osvojio šest od svoja 22 gren slem turnira.

Đoković je izjavio da mu je "srce slomljeno" kada je njegov bivši trener osuđen na zatvorsku kaznu.

U dokumentarcu "Bum! Bum! Svijet protiv Borisa Bekera", čiji je režiser oskarovac Aleks Gibni, Đoković priča da je od Bekera učio o "mentalnoj snazi" pod pritiskom.

Beker, šestostruki osvajač gren slem turnira i najmlađi pobjednik u Vimbldonu sa 17 godina, zahvalio je i teniskim legendama DŽonu Mekinrou i Bjornu Borgu ma učešću u filmu zajedno sa Đokovićem.

- Veoma sam ponosan što je vjerovatno najveći igrač svih vremena dio priče o Borisu Bekeru - rekao je njemački šampion o Đokoviću.

 • 15:40 Serija: Prevrtljivo srce (12+)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Putopisna avantura sa našim Robertom Dacešinom._x000D_

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.