ATV

Најбољи тенисер свих времена

Брука и срамота АТП-а: Ђоковић није кандидован ни за једну награду!

 • 29.11.2023. 19:23

Горан Иванишевић, тренер Новака Ђоковића, кандидован је за награду "Најбољи тренер 2023. године", саопштено је из Асоцијације тениских професионалаца (АТП).

За номинације за најбољег стручњака гласали су тениски тренери, а уз Горана Иванишевића кандидати су још Крег Бојнтон (тренер Хуберта Хуркача), Дерен Кејхил и Симоне Вањоци (тренери Јаника Синера), Хуан Карлос Фереро (тренер Карлоса Алкараса) и Брајан Шелтон (тренер Бена Шелтона).

У категорији “Повратник године” кандидати за награду су: Александер Зверев, Јан-Ленард Штруф, Доминик Кепфер и Гаел Монфис.

Кандидати за награду “Стефан Едберг”, која се додјељује играчу који се током цијеле године понашао на највишем нивоу професионализма и интегритета и који се са својим колегама такмичио са највећим духом поштења и промовисао је игру својим активностима ван терена су Карлос Алкарас, Григор Димитров, Хуберт Хуркач и Јаник Синер.

АТП је у овој категорији изоставио Новака Ђоковића, који је током сезоне освојио три гренд слема, а годину је завршио на првом мјесту на АТП листи.

У категорији “Играч који је највише напредовао” номиновани су Јаник Синер, Бен Шелтон, Матео Арналди и Кристофер Јубенкс.

Кандидати за награду за најбољег младог тенисера који је напредовао су Флавио Коболи, Артур Филс, Алекс Микелсен, Доминик Стрикер и Лука ван Аш, пише Б92.

Добитници свих АТП награда биће објављени током недјеље додјеле награда, која почиње 11. децембра.

Пратите нас и путем Вибера

 • 07:00 АТВ јутро

  АТВ јутро

 • 09:00 Серија: Превртљиво срце (Р) (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 10:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

  Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.