ATV

Ministar pravde

Bukejlović: U maju početak javnih rasprava

  • Izvor: SRNA
  • 21.04.2023. 09:26

Ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukejlović izjavio je danas Srni da će javne rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske početi 5. maja u Banjaluci.

- S obzirom na to da se zakonom uređuju pitanja koja su od posebnog značaja za građane i o kojima je neophodno da se najšire konsultuju zainteresovani organi i organizacije, naučne i stručne institucije, pozivaju se predsjednici sudova, sudije, javni tužioci, advokati, predstavnici medija, naučne i stručne institucije i druga zainteresovana pravna i fizička lica da učestvuju u javnoj raspravi - rekao je Bukejlović.

On je naveo da svi koji budu učestovali u javnoj raspravi prijedlozima i sugestijama mogu dati doprinos za utvrđivanje konačnog teksta prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Bukejlović je naveo da su javne rasprave o navedenom zakonskom rješenju zakazane 12. maja u Istočnom Sarajevu, 16. maja u Bijeljini i 17. maja u Trebinju.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je u martu Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske kojim je propisano da je kleveta krivično djelo, a predviđene su novčane kazne.