ATV

Српски тенисер

Ђоковић: Како је могуће да се велике државе удруже и бомбардују малу

 • Извор: Независне
 • 25.09.2023. 22:56

Српски тенисер Новак Ђоковић често је у прошлости знао да скрене пажњу свјетске јавонсти на тешка времена кроз која је Србија прошла у скоријој историји, а сада се у разговору за америчке медије присјетио детињства обиљеженог НАТО бомбардовањем 1999. године.

Ђоковић се гостујући на “НБЦ 5” телевизији, у разговору са новинаром Грејемом Бесингером, причао о трауматичном искуству и запитао се како је могуће да се велике силе удруже против једне мале државе и изврше агресију над њом. То је само дио великог Ђоковићевог интервјуа, односно инсерт који је најавио ударну причу са најбољим тенисером свијета.

"Како је могуће да се велике државе удруже и бомбардују једну малу? С беспомоћним људима на улицама и да све униште? Ја нисам то нисам могао да разумем. Не постоји никакво оправдање за рат, не постоји никакво оправдање за бомбардирање, убијање неког и уништавање нечијег дома", рекао је Новак.

Додао је да је најгора врста окрутности.

"То је мене, а и све у Србији, врло разљутило. Ожиљци тих емоција и беса и данас постоје у свима нама из Србије. Али радио сам на себи, на тим емоцијама, како бих опростио. Морате опростити. На крају крајева, како вас може нешто више покретати од љубави, а љубав је праштање",  истакао је најбољи тенисер планете.

Он се затим осврнуо и на бурну историју која је пратила Србију, прије свег током 20. вијека.

"Људи у Србији су пуно пропатили у посљедњих стотинак година. Само у Првом светском рату више од милион Срба је погинуло. Али, видите, то је на неки начин судбина нашег народа на овим просторима, али ја још увек верујем да нас то може учинити јачим", закључио је Новак.

Пратите нас и путем Вибера

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Серија: Превртљиво срце (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 14:50 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:40 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?