San Remo

Đoković dobio iznenadni poziv na turnir, pravila mu brane da i tu igra

 • Izvor: B92
 • 14.03.2023.07:58

Novak Đoković neće igrati prije aprila, jer mu nije dozvoljen ulaz u SAD, ali ga zato žele na mnogim terenima u Evropi.

Novak će uskoro krenuti sa pripremena za sezonu igranja na šljaci, a kako stvari stoje, prvi turnir na kom bi se pojavio mogao bi da bude Masters u Monte Karlu.

Međutim, iz Italije stižu vijesti da Novaka žele da vide na jednom manjem turniru, čelendžeru u San Remu koji počinje 26. marta, u vrijeme kada će se igrati Masters u Majamiju.

Tako je TK San Remo započeo kampanju na društvenim mrežama, kako bi ubijedio svjetskog broja jedan da dođe i takmiči se kod njih, u sklopu priprema za proljećnu seriju turnira na najsporijoj podlozi.

Ono što je zanimljivo jeste činjenica da je Novak u maju 2005. godine, samo nekoliko dana prije nego što je napunio 18 godina, igrao na ovom čelendžeru i osvojio titulu.

To j bio turnir sa nagradom od 25.000 dolara, a Novak je tada radio sa Italijanom, Rikardom Pjatijem.

Zato sada u san Remu žele da vide Novaka ponovo, pa su mu poslali poruku na Instagramu.

"Novače, imamo poziv za tebe, dođi na San Remo Tenis kup! Radovali bismo se da te vidimo od 26. marta na turniru koji si osvojio prije 18 godina, a koji će sada prvi put biti ATP čelendžer 125. I dalje čuvamo tvoj trofej, čekamo te da ti ga uručimo uz nadu da ćemo te opet vidjeti na našim terenima. Nole, dođi u San Remo! Rezervisali smo ti vajld kartu, uvjereni smo da ćeš doći", poručili su iz TK San Remo.

Međutim, Novak Đoković će ipak morati da sačeka početak aprila kako bi zaigrao na nekom od turnira.

Situacija je takva da ni u San Remu ne bi mogao da se takmiči.

Razlog su - pravila.

U članu 7.07 ATP Pravilnika jasno stoji zašto Đoković ne bi mogao da se odazove pozivu.

"Igrčima koji su na ATP listi pozicionirani od 1-10 mjesta, 21 dan prije prvog ponedjeljka na ATP čelendžer turniru, zabranjeno je prijavljivanje, prihvatanje vajld karti i takmičenje na ATP čelendžer turniru", navodi se.

Otuda je jasno da od lepe želje Italijana neće biti ništa, pa će Novak najvjerovatnije sa takmičenjem započeti početkom aprrila, na Mastersu u Monte Karlu.

Tagovi:
 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 22:30 Film: Veza za dvije noći (12+)

  Snježna mećava zatoči dvoje potpunih stranaca u malom stanu.

 • 00:15 Serija: Bolivar (R)

  'Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.

 • 03:00 Noćni program

  Noćni program