Најбољи тенисер свих времена

Ђоковић гради кућу у БиХ

 • Извор: Курир
 • 31.03.2024. 21:54

Најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић недавно је свом импозантном списку некретнина додао још једну, која је још у изградњи, и то у БиХ.

Како "Курир" сазнаје од доброобавијештеног извора, најбољи тенисер свих времена одлучио је да за своју породицу и себе изгради дом у месту Високо, у непосредној близини “највеће и најстарије пирамиде на свијету”, тзв. босанске пирамиде Сунца.

Тениска легенда постаје нови Ђоковићев тренер

Тениска легенда постаје нови Ђоковићев тренер

Ово мјесто налази се у средишњем дијелу БиХ, на неких 40 минута вожње од Сарајева, а посљедњих година је муњевито стекло планетарну славу и постало туристички интригантна дестинација захваљујући археологу и проналазачу Семиру Османагићу, али и самом Ђоковићу, који редовно одлази у долину босанских пирамида, гд‌је је, према сопственом признању, "нашао свој мир".

"Новак обожава Високо. Он је ово мјесто одабрао за једно од оних гд‌је се ресетује и пуни енергијом. Увијек кад дође, изузетно је расположен и пун позитивне енергије, коју увијек додатно добије када год посјети пирамиде у Босни. Често долази послије великих победа, али и послије неких тешких момената, као што је то био случај послије депортације из Аустралије или суспензије и избацивања са УС опена 2020. године. Досад је увијек изнајмљивао исти смјештај, па је тако боравио у једној великој кући саграђеној од природних материјала, која је окружена шумом и зеленилом са свих страна" говори "Куриров" извор.

Још додаје:

"Он је ту пронашао своју оазу и скривени кутак далеко од очију јавности. Ипак, недавно је одлучио да је то мјесто гд‌је жели да за своје најближе и себе изгради нову кућу, тако да се одмах почело с реализацијом тог пројекта. Кућа се гради на приватном посједу. Неће то бити велика грађевина, гледаће да се утопи у средину и да буде од природних материјала - од камена и дрвета и у складу с природом. Сасвим довољна за њега и његову породицу кад одлуче да у миру проведу слободно вријеме. На одличној је локацији, одмах прекопута тунела, гд‌је су и сједиште фондације и кућа домаћина Семира" испричао је саговорник "Курира".

Према његовим ријечима, Ноле у Високом понекад проводи и по мјесец дана, тако да је сасвим логично што је ријешио да има своју некретнину у којој ће боравити сваки пут кад буде долазио на ово занимљиво мјесто.

"Ни сам не знам колико је пута наш Ноле боравио овд‌је. Увијек дође приватним авионом до Сарајева, па се онда вози до нас. Скоро је био мјесец дана. Дан му је испуњен од јутра до вечери: медитира у тунелима, шета парком и шумом, тренира на терену, на чијем је отварању и био. Јако је љубазан и сви су одушевљени што га виде и колико одише позитивном енергијом. Ништа није чудно да овд‌је људи дођу, уђу у тунел или шетају по комплексу и да налете на Новака. Свима прича како је овд‌је нашао свој спокој и мир. Многи и долазе само због њега и његових ријечи о овом мјесту. Обилази и продавнице по комплексу, гд‌је купује ту здраву храну и препарате које користи у прехрани. Воли да се шали, прави је човјек из народа" завршава извор.

Ђоковић признао зашто се разишао са Иванишевићем

Ђоковић признао зашто се разишао са Иванишевићем

Подсјетимо, и сам Новак је за медије једном приликом говорио колико је одушевљен овим мјестом, гд‌је је сад одлучио да сагради нови дом.

"Био сам на многим енергетским мјестима на нашој планети, али ниједно није овако снажно. Ако постоји рај на земљи, онда је то овд‌је. Ово је кућа моје душе. Има неколико мјеста у животу које сам посјетио гд‌је се осећам потпуно испуњено у сваком погледу."

Још је додао:

"Ово је јединствено искуство за мене. Ја јесам у том, како га зову данас, алтернативном свијету, иако знамо да је то оригиналан свијет већ преко деценије, био сам на разним мјестима која су сматрана за енергетска чворишта и имају концентричне кругове. Људи тек полако улазе у разумијевање суштине свега. Мој субјективни осјећај је феноменалан и фасциниран сам пирамидом Сунца" рекао је Новак, преноси "БН".

Пратите нас и путем Вибера

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.