Најбољи српски тенисер

Ђоковић искрен: Био сам срећан, али и тужан када сам видио шта моја кћерка ради

  • Извор: Мондо.рс
  • 11.07.2024. 07:08

Новак Ђоковић говорио је искреније и отвореније до сада о својој родитељској улози док трају велики турнири, па је у интервјуу за "Тенис чанел" открио и како проводи вријеме са најближима за вријеме Вимблдона. 

Водитељи су га питали за хит-сцену са његовог меча на овогодишњем турниру, на којем се видјело како Ђоковићева кћерка Тара чита књигу о једнорозима док је њен отац играо узбудљив меч.

Новак се насмијао када је чуо за то и био је захвалан на том питању. Наравно да му та сцена није промакла.

"Био сам веома срећан када сам то видио, а и тужан, јер јој мој тенис није довољно узбудљив до те мјере, да мора да узме књигу и да се забавља... Сјајно је имати их крај себе и видјети како одрастају, уживати у томе да су дио овог путовања. У годинама су када знају шта се догађа. Мој син има девет година, кћерка шест, обоје играју тенис са мном и уживање је када играју тенис са мном, као што се догодило данас. То ми допушта да уживам још више крај терена, јер када дођеш до каснијих фаза Гренд слем турнира подиже се и тензија и све се своди на одмор, припрему, нервоза расте... То што су ту ми даје сјајну равнотежу", рекао је Ђоковић.

Поново потрага за човјеком који је изгубио новчаник у Бањалуци

Поново потрага за човјеком који је изгубио новчаник у Бањалуци

Шта се нада да његова дјеца виде када њега посматрају?

"Од двоје родитеља, ја сам онај ко је задужен за њихове активности, спорт, здрави животни стил. Јелена преврће очима док ово причам, али ја сам тај који их подсјећа на значај спорта, тениса, било ког, само је важно да буду активни. Водим их са собом увијек, и онда када је меч. Мало је ситуација у години када могу да доживим то као сада. Они воле да буду на Вимблдону, поготово у другој недјељи турнира имају слободне терене, затворене терене... Могу да ударају лоптицу 10, 30, 60 минута. Буде то сјајан камп, ја добијем шансу да проведем квалитетно вријеме са њима, као и са својом супругом", додао је Новак, преноси "Мондо".

Снажан земљотрес погодио Филипине, осјетио се 200 километара од епицентра

Снажан земљотрес погодио Филипине, осјетио се 200 километара од епицентра

С обзиром на то да је његов противник у четвртфиналу Алекс Де Минор одустао, Новак је у сриједу изненада добио додатни слободни дан за одмор, тренинг и за припрему за петак, када ће играти против Италијана Лоренца Мусетија. А, оно што је видио послије побједе Италијана сигурно је и њему ставило до знања да му публика спрема паклени дочек на полуфиналном сусрету.

Пратите нас и путем Вибера