Енди Родик

''Ђоковић је можда завршио сезону''

  • Извор: спортклуб
  • 08.06.2024. 17:39

Некадашњи свјетски број један Енди Родик сматра да би Новак Ђоковић требало да пропусти остатак сезоне.

Новак се подвргао операцији менискуса десног кољена и нада је да би могао да заигра већ на Олимпијским играма почев од 27. јула.

“Није ствар једино у томе да се каже – кољено ће ми бити у реду за мјесец дана, јер мора и да се тренира, поготово Новак. Његов ‘посебни зачин’ јесте да измори супарника, да остане у размјенама, да шета ривале с једне на другу страну и да им константно поставља различите изазове”, каже Родик, освајач УС опена из 2003. године.

Па додаје.

“Новаку су потребни његови ‘точкови’, тј. њего дефанзивни капацитет. Вјероватно има најбољу одбрану у историји тениса, а она зависи од ногу. Против таквих великана кладите се на сопствену одговорност, али проблем је када неко има 37 година и кољено почне да га мучи. Покидани менискус није страшна ствар са 24-25-26 година, али тајминг је ср**е – трава је његова најбоља подлога сад, а најслабија за његове највеће ривале”, казао је Американац преноси Спорт клуб.

Вимблдон почиње 1. јула, тешко ће Новак заиграти, а Екип је писао да би можда могао да заигра у Хамбургу, од 15. јула.

“Ако се за двије седмице повуче с Вимблдона, то би била штета. То онда угрожава и УС опен, па би могао и да заврши ову сезону, да се залијечи и да покуша да ухвати још један, посљедњи залет у 2025. години”, закључује Родик.

Пратите нас и путем Вибера