Srpski teniser

Đoković: Nema bolesti ili povrede, samo sam umoran

  • Izvor: B92
  • 18.11.2022.19:59

Poslije dugog i napornog meča i 191 minuta borbe protiv Danila Medvedeva, Novak Đoković je priznao da nije najsvježiji.

Srpski teniser će u subotu u polufinalu ATP Tur finala igrati protiv Tejlora Frica, ali pitanje je sa koliko energije.

Potrošio je dosta energije da bi na kraju slavio sa 6:3, 6:7 (5), 7:6 (2), ali srećom, ne radi se o bilo kakvoj povredi.

"Bio je to samo zamor poslije naporne bitke. To je sve što mogu da kažem. Nema bolesti. Nijedan dio tijela nije poseban problem. Bila je to samo opšta fizička iscrpljenost poslije dugih razmjena i zbog dužine igre. Imao sam slobodan dan između mečeva, tako da sam svjež ušao u duel. Ipak, bio sam malo nervozan i napet pred meča sa jednim od najboljih igrača svijeta, top rivala kao što Medvedev jeste za mene posljednjih par godina. Želite pobjedu bez obzira što ste se već kvalifikovali, i što je on eliminisan. To nije bilo važno", kaže Novak.

Dodao je da jednostavno nije umio da kalkuliše.

"Uvijek želimo pobjedu bez obzira protiv koga i gde igramo. Današnji meč je bio primjer tog mentaluteta koji imamo obojica. Želio je da pobijedi za kraj sezone, a ja nisam želio da izgubim od njega. Ne mogu da kalkulišem, ne volim to, nikad to nisam radio. Moj mentalitet je da pobijedim svaki meč. U ovoj fazi moje karijere, svaki meč je zlatna prilika da pobijedim protiv jednog od vrhunskih igrača. Bez ikakve sumnje, to je bila moja namjera, da sa tim mentalitetom da pobijedim, uđem u meč, ne razmišljajući šta slijedi sutra", kaže Đoković.

On nije želio da ulazi u detalje šta mu se dešavalo u pojedinim momentima krize tokom meča.

"Bilo je različitih stvari, ali neću iči u detalje jer ne osjećam ni da je mjesto ni vrijeme da to podijelim, zašto bih? Ne bih da otkrijem protivnicima kroz šta prolazim. Svako ima jedan od onih dana kada se muči fizički. Meni je tako bilo danas. Ponosan sam što sam našao način, jer to dugujem sebi i timu, kao i ljudima koji dolaze da me gledaju, uvijek je sve u tome da date najbolje u datom trenutku", dodao je Novak.

O momentima kada je Medvedev u setu odluke na 5:4 servirao za meč, Novak je rekao da samo želio da dođe do daha i misli na prvi naredni poen.

"Gledao sam njegov posljednji meč. Znam da mu je teško da izgubi sva tri meča sa 7:6 u trećem. Dešava se. On je veliki šampion. Izuzetno ga poštujem, sjajan je igrač. Ušao je u fazu meča pred kraj drugog seta i u trećem gdje ništa nije promašivao sa osnovne linije. Morao sam nešto da mijenjam, da skraćujem poene. Izazivao me je na svaki način. Srećan sam što sam prošao taj izazov. Šta sam rekao sebi? U tim momentima sam pokušavao da dođem do daha i pretpostavljam da imam poseban pristup svakom poenu, bez da mislim šta je bilo i šta će biti, što je lakše reći nego uraditi. Ali uspjelo je. Prilagodio sam se, čitao mu dobro servis. Pogodio je većinu prvih, ali sam sve dobro čitao i igrao dobre poene. U posljednjem gemu imao je i duplu grešku. Bio je napet jer je kraj meča, što nije lako. Poslije toga sam bio u boljoj poziciji da pobijedim".

Sada mu slijede časovi odmora, pa onda duel sa Tejlorom Fricom u polufinalu.

"Veoma sam ponosan što sam bio u stanju da dobijem meč iz razloga o kojim sam pričao maloprije. Svaka pobjeda protiv jednog od najboljih igrača svijeta, posebno Medvedeva u ovim uslovima, podiže mi samopouzdanje. Nisam zabrinut s te fizičke strane, jer briga vam samo oduzima energiju koja vam je potrebna. Ako se sutra desi nešto dobro ili loše, desiće se i sa tim ću se nositi sutra. Uradiću sve što je potrebno sa svojim fiziterapeutom, sa ljudima iz tima da imam dobar odmor i oporavak. To je uvijek bio dio moje rutine. Znam šta je potrebno. Bilo je mnogo situacija pre gde sam veoma brzo uspjevao da se odmorim. Nadam se da će to opet biti slučaj", zaključio je Đoković, prenosi B92.

Tagovi: