Најбољи свјетски тенисер

Ђоковић признао зашто се разишао са Иванишевићем

 • 28.03.2024. 22:30

Најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић обратио се медијима након пројекције филма "Легенда" који је посвећен Николи Пилићу!

Осим о филму, Новак је говорио и о растанку са Гораном Иванишевићем. Као и о потенцијалном новом тренеру.

- Горан је, прије свега, пријатељ за живота. Мој и моје породице. Неко ко ми је изузетно драг. Тиме што смо окончали сарадњу, не значи да ћемо престати да будемо пријатељи. Дошло је до тачке засићења, осјетили смо да је вријеме да се разиђемо након скоро шест година сарадње гдје смо написали странице историје нашег спорта. Прошли смо кроз сито и решето. Многе моменте који нису нимали пријатни били за нас. Упркос свему био је ту за мене. Највише ћу се сјећати тог људског односа према мени. И због тог односа је резултат дошао као посљедица свега тога. Све најљепше му желим. Још немам јасну идеју ко би могао да га замијени и да ли ће то неко уопште и бити. Увијек сам имао тренере уз себе, покушавам да сам осјетим шта ми прија и шта је потребно - рекао је Ђоковић.

Пилић открива разлог растанка Ђоковића и Иванишевића

Пилић открива разлог растанка Ђоковића и Иванишевића

Осврнуо се Ноле и на сам филм о Пилићу, свом тениском оцу, те одао захвалност њему и његовој супруги за све што су урадили за њега.

- Вјечно сам им захвалан што су ме третирали као сина. Ријетке су прилике да сада видим Никија и сваки тренутак вреднујем пуно и присјетимо се тих дана из Академије. Кроз филм са оживио нека сјећања и мометне који су били пресудни у мојој каријери. Његова улога је била једна од најзначајнијих у мом животу. Он је човјек који је у мене усадио многа знања и темеље које и данас користим, који су ми омогућили да остварим каријеру коју имам.

Дотакао се и Дејвис купа који је Србија освојила са Пилићем у тиму.

- То је једина ДК титула коју смо освојили. Троицки је у филму поменуо како је то била одскочна даска за појединачне каријере. Ја сам послије тога везао 40+ побједа и имао најбољу сезону, Виктор је био надомак ТОП 10, Јанко 7. на свијету. Тих неколико годна колико смо провели са Пилићем у репрезентацији били су значајни и многе савјете смо примјењивали у каријерама. Пилић ће остати једни човјек у историји Дејвис купа који је са три различите земље узео трофеј. Од те три, двије су Србија и Хрватска.

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

  Авионџије

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Центар дана

 • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином