Први рекет свијета

Ђоковић ускоро руши рекорд, а ево шта Синерова титула значи за њега

 • Извор: Нова.рс
 • 01.04.2024. 08:13

Новак Ђоковић је започео 419. седмицу на врху АТП листе, иако је Италијан Јаник Синер освојио мастерс у Мајамију тако што је побиједио Григора Димитрова у финалу (6:3, 6:1).

Велика промјена се ипак догодила јер је Синер сада испред Карлоса Алкараза и тако је постао први Италијан од 1973. године који је дио Топ 2.

Алкараз је поражен управо од Димитрова у четвртфиналу турнира у Мајамију и Новак је сада добио нову пријетњу, пише Нова.рс.

Ђоковић ће да увећа вјечни рекорд по броју недјеља проведених на врху и наредног понедјељка обориће још један велики рекорд - 8. априла ће имати тачно 36 година и 322 дана, те ће оборити рекорд Роџера Федерера и постати најстарији тенисер на првом мјесту.

Србин је први са 9.725 бодова, Синер на другом мјесту има 8.710, док је Алкараз на трећем мјесту са 8.645 бодова.

Новак је потврдио да ће се такмичити на мастерсу у Монте Карлу, гдје је прошле сезоне освојио 90 бодова. Синер ће бранити 360 – што значи да може да заради свега 640, те још не може да угрози Ђоковића.

Али, Алкараз ће имати шансу да се врати на врх, јер ће му на располагању у Монте Карлу бити свих 1.000 бодова, уколико одлучи да се такмичи. За прво мјесто му је потребно да освоји титулу, а да Новак не одбрани ових 90 бодова – што је могуће само ако се деси изненадно повлачење Србина.

Данил Медвдев је остао на четвртом мјесту, а иза њега су редом Александер Зверев, Андреј Рубљов, Холгер Руне и Каспер Руд.

Григору Димитрову је финале Мајамија донело девето мјесто, док је међу најбољих десет још Хуберт Хуркач.

Пратите нас и путем Вибера

 • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

  ''Емисија: На ивици терена (Р)

 • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

  ''Емисија: Аграр (Р)

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.